Week van Zorg en Welzijn: Speeddaten

Doet jouw organisatie ook mee van 11 - 16 maart 2019?

Page top visual

Snel mensen leren kennen die interesse hebben in een baan of BBL-plek bij jouw organisatie? Organiseer dan speeddates tijdens de Week van Zorg en Welzijn 2019. Het is een laagdrempelige en effectieve manier om een goede indruk te krijgen én te geven.

Week van Zorg en Welzijn

Het is interessant om speeddates te organiseren als je:

 • snel vacatures en/of BBL-plekken wilt invullen;
 • jouw organisatie als werkgever wilt profileren. Werkzoekenden maken kennis met jou en jij met hen! Bij toekomstige vacatures heb je alvast een goede indruk.

Hoe je invulling geeft aan de speeddates, hangt af van jouw doelen en met wie je graag in contact wilt komen. Wil je vacatures of bbl-plekken invullen, betrek dan direct de collega's die anders ook bij het selectieproces betrokken zijn. Voor kennismaking met geïnteresseerden kun je voor een lossere aanpak kiezen.

Hoe andere organisaties dat aanpakken, kun je zien in onderstaande filmpjes. Meld je organisatie eenvoudig online aan voor speeddates via de rode aanmeldbutton op deze pagina of rechtsboven via Mijn ZorgpleinNoord. Om een activiteit aan te melden, maak je eenmalig een account aan.

Het is laagdrempelig, vrijblijvend en het levert ook écht wat op

Week van Zorg en Welzijn - Inspiratie voor voor speeddates

Week van Zorg en Welzijn - Inspiratie voor voor speeddates

Femmy vond dankzij speeddaten haar baan

Femmy vond dankzij speeddaten haar baan

Tips en aandachtspunten

 • Maak een communicatieplannetje: hoe ga je de mensen bereiken die jij graag wilt spreken tijdens de speeddates? Je kunt social media inzetten, adverteren, een persbericht versturen, mensen rechtstreeks benaderen. Er zijn talloze mogelijkheden, maar maak gerichte keuzes. Extra tip: zet ook je medewerkers in. Grote kans dat zij mensen kennen die geknipt zijn voor een baan in jouw organisatie.

 • Wees in je communicatie duidelijk over voor wie je speeddates organiseert en wat je deelnemers te bieden hebt. Zo heb je de grootste kans dat je de mensen spreekt die voor jouw organisatie echt interessant zijn.

 • Bepaal of bezoekers zich vooraf moeten aanmelden. En zo ja, hoe?

 • Wil je van tevoren een cv ontvangen? Of kunnen deelnemers dat meenemen? Of is dat niet relevant?

 • Wil je de deelnemers iets meegeven? Ontwikkel dan informatie- of promotiemateriaal.

 • Plaats gratis een vacature op de website van ZorgpleinNoord. Als je jouw organisatie voor het speeddaten aanmeldt, ontvang je hiervoor nadere instructies.

 • Wat is de follow-up van een speeddate? Kan iemand een interesseformulier invullen of een keer meelopen?

 • Geef als organisatie echt een eigen invulling aan speeddaten. Brainstorm eens met collega’s hoe je het op een nieuwe verfrissende manier kunt aanpakken.

 • Lees ook de algemene tips op de homepage.