Week van Zorg en Welzijn: Open Huizen

Doet jouw organisatie ook mee van 11 - 16 maart 2019?

Page top visual

Met een open huis kun je laten zien wat jouw organisatie bijzonder maakt. Open je deuren om mensen de diversiteit van het werk te laten zien.

Week van Zorg en WelzijnTijdens een open huis kun je jouw organisatie in al haar facetten laten zien. En mensen juist kennis laten maken met beroepen en mogelijkheden waar ze het bestaan niet van wisten. Maak mensen enthousiast voor een baan in onze sector of zelfs jouw organisatie.

Hoe andere organisaties dat aanpakken, kun je zien in onderstaand filmpje. Meld je organisatie eenvoudig online aan voor een open huis via de rode aanmeldbutton op deze pagina of rechtsboven via Mijn ZorgpleinNoord. Om een activiteit aan te melden, maak je eenmalig een account aan.

Als je altijd hetzelfde doet, dan komen de mensen niet meer.

Laat je inspireren

Week van Zorg en Welzijn - Inspiratie voor open huizen

Week van Zorg en Welzijn - Inspiratie voor open huizen

Tips en aandachtspunten

  • Maak een communicatieplannetje: hoe ga je de mensen bereiken?  Je kunt social media inzetten, adverteren, een persbericht versturen, mensen rechtstreeks benaderen. Er zijn talloze mogelijkheden, maar maak gerichte keuzes. Extra tip: zet ook je medewerkers in. Grote kans dat zij mensen kennen die graag willen ervaren wat werken in jouw organisatie inhoudt.

  • Organiseer je op één locatie een open huis of op meerdere locaties? En kies je één dag of meerdere dagen?

    • Aan het einde van de Week van Zorg en Welzijn (vrijdag en zaterdag) krijg je de meeste bezoekers.
  • Wil je bezoekers iets meegeven? Ontwikkel dan op tijd promotie- en informatiemateriaal.

    • ZorgpleinNoord zet allerlei communicatiemiddelen in om aandacht te geven aan de Week van Zorg & Welzijn.  Sluit met je eigen activiteiten daar, waar mogelijk, bij aan.
  • Hoe zorg je voor een goede follow-up van je open huis? Kunnen mensen hun gegevens achterlaten, zodat je ze bijvoorbeeld later kunt bellen of kunt uitnodigen voor meelopen?

  • Geef als organisatie echt een eigen invulling aan een open huis. Brainstorm eens met collega’s hoe je het op een nieuwe verfrissende manier kunt aanpakken.

  • Lees ook de algemene tips op de homepage.