Week van Zorg en Welzijn: Meelopen

Doet jouw organisatie ook mee van 11 - 16 maart 2019?

Page top visual

Meelopen is dé manier om te laten zien wat werken in zorg en welzijn echt inhoudt. Laat mensen ervaren welke mogelijkheden er allemaal zijn in onze sector en geef zo een goed beeld van wat jouw organisatie te bieden heeft.

Week van Zorg en Welzijn Tijdens het meelopen kunnen mensen met eigen ogen zien wat werken in jouw organisatie betekent.  Een realistisch beeld vertelt immers zoveel meer dan een praatje. Benut deze kans om juist ook werkplekken te laten zien die minder bekend zijn. En leer potentieel nieuwe medewerkers op een ongedwongen manier alvast goed kennen.

Hoe andere organisaties dat aanpakken, kun je zien in onderstaande filmpjes.  Meld je organisatie eenvoudig online aan voor meelopen via de rode aanmeldbutton op deze pagina of rechtsboven via Mijn ZorgpleinNoord. Om een activiteit aan te melden, maak je eenmalig een account aan.

Wij kregen gelijk ook een beeld van de mensen: hoe geïnteresseerd zijn ze?

Week van Zorg en Welzijn - Inspiratie voor meelopen

Week van Zorg en Welzijn - Inspiratie voor meelopen

Bekijk de filmpjes over een zij-instromer en een pas-afgestudeerde

Zij-instromer

Zij-instromer

BIjna afgestudeerd

BIjna afgestudeerd

Tips en aandachtspunten

  • Maak een communicatieplannetje: hoe ga je de mensen bereiken?  Je kunt social media inzetten, adverteren, een persbericht versturen, mensen rechtstreeks benaderen. Er zijn talloze mogelijkheden, maar maak gerichte keuzes. Extra tip: zet ook je medewerkers in. Grote kans dat zij mensen kennen die graag willen ervaren wat werken in jouw organisatie inhoudt.

    • Kunnen mensen op meerdere plekken meelopen of op één locatie?
    • Welke beroepen laat je zien tijdens het meelopen? Kies je er eentje, zodat bezoekers daar echt een goed beeld van krijgen. Of kies je juist voor meerdere, zodat mensen zien welke mogelijkheden er zijn?
  • Wil je dat bezoekers zich vooraf aanmelden of is dat niet nodig?

  • Wil je deelnemers iets meegeven? Ontwikkel dan tijdig informatie- en promotiemateriaal.

  • Wat is de follow-up van meelopen? Laat je mensen een interesseformulier invullen of kunnen ze later voor een gesprek langskomen?

  • Geef als organisatie echt een eigen invulling aan meelopen. Brainstorm eens met collega’s hoe je het op een nieuwe verfrissende manier kunt aanpakken.

  • Lees ook de algemene tips op de homepage.