Week van Zorg en Welzijn

Doet jouw organisatie ook mee?

Page top visual

Van 11 tot en met 16 maart 2019 is de Week van Zorg en Welzijn 2019. Dé kans voor zorg- en welzijnsorganisaties om mensen kennis te laten maken met werken in onze sector.

De Week van Zorg en Welzijn 2019 is inmiddels voorbij en was, net als in 2018, een groot succes. Bekijk ons Jaarverslag 2018 om er achter te komen welke resultaten we met de Week van Zorg en Welzijn 2018 hebben behaald.

f212df1f-f6e0-57a1-a041-ad48366f27dc


Anders dan voorgaande jaren richten we ons in 2019 nadrukkelijk op zij-instromers, herintreders en pas-afgestudeerden. De Week van Zorg en Welzijn is voor mensen dé mogelijkheid om op een laagdrempelige en dynamische manier kennis te maken met werken in onze sector. Voor jouw organisatie is het dé kans om gemotiveerde kandidaten te leren kennen. Doe ook mee!

Met welke activiteiten trek jij nieuw personeel aan?

Je kunt bezoekers op verschillende manieren laten kennismaken met werken in onze sector. Hoe jouw organisatie meedoet, bepaal je helemaal zelf. Je kunt één of meerdere activiteiten op verschillende dagen en locaties organiseren. Laat mensen meelopen. organiseer speeddates of gooi de deuren open voor een open dag. Of kies voor iets totaal anders! Laat je op deze pagina inspireren door mooie voorbeelden van andere organisaties en handige tips. De activiteit(en) van jouw organisatie meld je eenvoudig online aan via Mijn ZorgpleinNoord rechtsboven of via de rode aanmeldbutton op deze pagina. Let op: Voor het aanmelden van wzw activiteiten, maak je eenmalig een account aan. Hiermee kun je voortaan inloggen op Mijn ZorgpleinNoord.

Laat je inspireren door deze WZW video

Laat je inspireren door deze WZW video

Volop aandacht voor de Week van Zorg & Welzijn

Uiteraard is het belangrijk dat je zelf de activiteit(en) van jouw organisatie onder de aandacht brengt. Bedenk goed op wie jij je pijlen richt - zij-instromers, herintreders of pas-afgestudeerden - en ga na hoe je ze het beste kunt bereiken. Daarnaast profiteer je van de landelijke publiciteit voor de Week van Zorg en Welzijn, met voormalig olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden als belangrijk boegbeeld.

ZorgpleinNoord geeft de Week van Zorg en Welzijn een eigen regionaal tintje. We adverteren in dag- en weekbladen, op radio en televisie en zetten onze website en social media volop in om de activiteiten in Drenthe, Friesland en Groningen extra onder de aandacht te brengen.

Met welke activiteit(en) doet jouw organisatie in 2019 mee?

Meld je activiteit(en) online aan

De activiteit(en) van jouw organisatie meld je eenvoudig online aan. Let op: Voor het aanmelden van activiteiten, maak je eenmalig een account aan. Hiermee kun je voortaan inloggen op Mijn ZorgpleinNoord. Vanaf begin 2019 zien bezoekers van de vernieuwde website van ZorgpleinNoord jouw activiteit(en). Zorg dus voor een duidelijke en wervende omschrijving.

Meld je jouw activiteit(en) vóór 30 januari 2019 aan, dan ontvang je gratis wellness-vouchers.

Tip: bekijk deze handige instructievideo (opent in een nieuw tabblad)

Algemene tips

  • Begin bij het begin: Met welk doel organiseer je speeddates, meelopen of open huis?

  • Op wie richt je je tijdens jouw activiteit: herintreders, zij-instromers of pas-afgestudeerden?

  • Stel jezelf vooraf de vraag: Wat heeft onze organisatie deelnemers te bieden?

  • Denk goed na over welke collega's je erbij betrekt en benader ze op tijd!

  • Maak een pagina op je website met het logo van de Week van Zorg en Welzijn.

  • Vermeld die pagina (dus niet de homepage!) als je de activiteit(en) online aanmeldt en houd deze actueel.

  • Houd de berichtgeving van ZorgpleinNoord op voornamelijk social media in de gaten en haak daarbij aan

Activiteiten voor de Week van Zorg en Welzijn aanmelden

Mijn ZorgpleinNoord

Meld je activiteit nu aan