SectorplanPlus

Subsidie ter stimulering van opleidingsprojecten

Page top visual

SectorplanPlus is een meerjarige subsidie van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) voor opleidingsprojecten in zorg en welzijn.

Deze activiteiten moeten gericht zijn op:

  • nieuwe instroom 
  • met ontslag bedreigde medewerkers
  • opscholing 
  • scholing van praktijk- en werkbegeleiders

Subsidie van het SectorplanPlus is beschikbaar in de periode van 2017-2021 via ZorgpleinNoord en andere regionale werkgeversorganisaties. Wij verstrekken de subsidie aan organisaties in Groningen, Drenthe en Friesland op basis van cofinanciering. Dit gebeurt in vier verschillende tijdvakken. Het ministerie van VWS heeft voor de scholingsactiviteiten € 345 miljoen gereserveerd, onderverdeeld in verpleeghuiszorg en overige sectoren in zorg en welzijn.

Weet je niet zeker of jouw organisatie in aanmerking komt voor de subsidie van SectorplanPlus? Kom er met de handige tool van SectorplanPlus eenvoudig en snel achter wat de mogelijkheden zijn voor jouw organisatie.

Kennisbank SectorplanPlus

In onze kennisbank vind je nog meer relevante en interessante SectorplanPlus documenten. Speel in op de laatste resultaten en kom er door middel van onze factsheets achter voor welke opleidingstrajecten er bijvoorbeeld de meeste interesse is.

Heb je vragen over SectorplanPlus of heb je hulp nodig bij jouw aanvraag?

Op de website van SectorplanPlus vind je veel informatie over de subsidie. Je kunt ook kijken of jouw vraag te vinden is bij onze veelgestelde vragen. Heb je specifieke vragen over bijvoorbeeld het gebruik van de portal, over jouw aanvraag of over SectorplanPlus in Noord-Nederland? Neem dan contact met ons op via:

Telefoon: 050-5757470
E-mail: sectorplanplus@zorgpleinnoord.nl


Benieuwd wat we in 2018 hebben bereikt met SectorplanPlus? Je ziet het in ons jaarverslag over 2018.

cd66c412-ea80-595a-8e9a-8beddfcf2db8

Ons SectorplanPlus-team

Petra Molenaars

Jort Voerman

Caroline Heinen