Regionaal contactpunt

Warme landing voor werkzoekenden, kansen voor werkgevers

Page top visual

Als onderdeel van de landelijke campagne Ik Zorg is een landelijk welkomstpanel ingericht waar geïnteresseerden door te bellen, chatten of mailen vragen kunnen stellen over werken in zorg en welzijn. Inwoners uit Noord-Nederland komen via het landelijke welkomstpanel terecht bij het regionaal contactpunt van ZorgpleinNoord.

De coördinator van het contactpunt zet zich in om geïnteresseerden goed te informeren, en hen uiteindelijk kansen te bieden op werk of een opleiding in zorg en welzijn. Hij onderhoudt hiervoor contact met geïnteresseerden en werkgevers die instroommogelijkheden bieden. Ook gaat de coördinator in gesprek met mensen die een baan in zorg en welzijn overwegen. Hij achterhaalt wat iemand kan, wat iemand graag wil en wat een goed vervolg kan zijn om iemand verder op weg te helpen. Het hangt van de persoon af, wat een vervolgstap kan zijn.

Denk aan:

  • Sterk in je Werk
  • Informatiebijeenkomsten
  • Meelopen of een open huis bezoeken
  • Speeddates
  • Een werk-leerplek (bijvoorbeeld BBL)
  • Opleidingen

Wat heeft jouw organisatie geïnteresseerden te bieden?

Het regionaal contactpunt is dé plek waar de vraag van geïnteresseerden in werken in zorg en welzijn en het aanbod van werkgevers samenkomen. Zo gaan potentieel nieuwe medewerkers niet meer verloren. De coördinator van het contactpunt brengt in beeld wat iemand kan en wil en kijken wat de vervolgstap kan zijn. Die vervolgstap kan bij jouw organisatie zijn! Denk bijvoorbeeld aan speeddates, meeloopdagen, open huizen, maar ook beschikbare bbl-plekken. Laat ons daarom weten wat je als werkgever te bieden hebt en met wie onze coördinator contact kan opnemen.

Lees het interview met De Leyhoeve over hoe zij iemand via het regionaal contactpunt van ZorgpleinNoord succesvol een opleiding en baan konden aanbieden:

Verhalen

Danitsja Mulder

Onze medewerkers verlenen de zorg die ze ook voor hun eigen vader of moeder wensen. Daar is bij De Leyhoeve tijd en ruimte voor.

Lees meer

Contact

Geef jouw arbeidsmarktactiviteiten en contactpersoon door via contactpunt@zorgpleinnoord.nl

Vragen of meer informatie? Neem contact op met de coördinator van ons regionaal contactpunt:

Aart Venema

Aart Venema

Coördinator regionaal contactpunt

050-5757470 a.venema@zorgpleinnoord.nl LinkedIn