Ontdekdezorg week: Andere activiteiten

Doet jouw organisatie ook mee van 16 - 21 maart?

Page top visual

Ondanks dat speeddaten een effectieve en efficiënte manier is om potentiële nieuwe medewerkers aan te trekken, is het mogelijk om te kiezen voor een andere activiteit. Denk bijvoorbeeld aan meelopen, een banenmarkt, een inloopmoment. Je mag ook iets anders bedenken, zolang het doel van je activiteit is gericht op het werven van nieuwe collega's. Wees creatief!

Met welke activiteiten trek jij nieuw personeel aan?

Je kunt bezoekers op verschillende manieren laten kennismaken met werken in onze sector. Hoe jouw organisatie meedoet aan de Ontdekdezorg week bepaal je zelf. Je kunt één of meerdere activiteiten op verschillende dagen en locaties organiseren.

Laat je op deze pagina inspireren door een zij-instromer, herintreder, student en iemand die een werk-leertraject volgt.

Tips en aandachtspunten

  • Met welk doel organiseer je je activiteit? Welke arbeidsmarktdoelgroep(en) wil je bereiken? En is het dan slim om iets nieuws te bedenken of juist aan te sluiten bij het speeddaten?

  • Denk goed na over hoe je mensen bereikt. Je kunt een persbericht schrijven, social media inzetten, adverteren of mensen rechtstreeks benaderen. Maak gerichte keuzes en vergeet ook niet om jouw medewerkers als ambassadeurs in te zetten.

  • Je kunt bezoekers informatie- of promotiemateriaal meegeven.

  • Zorg je ook voor een follow-up van een activiteit? Laten mensen hun gegevens achter, zodat je ze later nog eens kunt benaderen?

  • Mogelijke activiteiten kunnen zijn: een banenbeurs, een pop-upstore, een collegetour of een snuffelstagedag. Wees creatief en bedenk iets wat bij jouw organisatie past.

  • Kijk over de muren van je eigen organisatie: kun je in gezamenlijkheid een activiteit organiseren?

Laat je inspireren door deze video's

Van boerin naar verpleegkundige

Van boerin naar verpleegkundige

Van verkoper naar gebeleider

Van verkoper naar gebeleider

Ouderen zijn interessant en uitdagend!

Ouderen zijn interessant en uitdagend!

Gelijk na de havo in het ziekenhuis werken

Gelijk na de havo in het ziekenhuis werken

Activiteit aanmelden

We hopen dat jouw organisatie in maart ook (weer) meedoet! Aanmelden kan vanaf medio december via deze webpagina.

Organiseer bijvoorbeeld activiteiten op verschillende dagen en locaties.

De speeddates of andere activiteiten die je organiseert, gericht op het werven van nieuwe collega's, kun je online aanmelden via  Mijn ZorgpleinNoord. Kom je er niet uit, lees dan de  veelgestelde vragen.

Vanaf begin februari zien bezoekers op https://week.zorgpleinnoord.nl alle activiteiten die er tijdens de Ontdekdezorg week. Zorg dus dat je jouw activiteiten op tijd aanmeldt!