Ontdekdezorg week 16 - 21 maart

Activiteiten in die week en daarna...

Page top visual

Ontdekdezorg week 2020 (voorheen: Week van Zorg en Welzijn) vindt plaats van 16 tot en met 21 maart. Met deze naamswijziging en bijbehorende visuele verandering sluiten we aan op de succesvolle landelijke campagne Ik Zorg en ontdekdezorg.nl. De week waarin we zorg- en welzijnsorganisaties graag weer een podium bieden om zij-instromers, herintreders en (pas) afgestudeerden te bereiken om bij hen te komen werken. Inspelend op de arbeidsmarktproblematiek en met name de personeelstekorten in de sector zorg en welzijn leggen we de focus nog sterker op nieuwe instroom. Een groot verschil is dat Ontdekdezorg week de aanjager is voor de rest van het jaar!

Speeddaten in de Week én daarna…

Tijdens de Ontdekdezorg week 2020 staan de speeddates -in welke vorm dan ook- centraal. Speeddaten is de afgelopen jaren een efficiënte en effectieve manier gebleken om kennis te maken met nieuwe instroom en eventueel al selectiegesprekken te voeren. Veel speeddates hebben daadwerkelijk geleid tot nieuwe collega's. Hoe je het speeddaten organiseert, mag je zelf bepalen. Kies een vorm die past bij jouw organisatie en zorg altijd voor nog een contactmoment met de bezoeker ná de Ontdekdezorg week. Dat kan een nieuwe uitnodiging voor bijvoorbeeld een volgende gespreksronde zijn of een meeloopmoment, snuffelstage of een leer/werktraject.

Activiteiten die wel gericht zijn op het werven van nieuwe collega's, maar niet persé speeddates zijn, kun je aanmelden onder het kopje "andere activiteiten". Vanaf begin februari zien bezoekers op https://week.zorgpleinnoord.nl alle activiteiten die de zorg- en welzijnsorganisaties in Noord-Nederland tijdens deze nationale Ontdekdezorg week organiseren. Zorg dus dat je jouw activiteiten op tijd aanmeldt!

Gedurende het jaar een groter effect

Uit de evaluatie van de Week in 2019 kwam nadrukkelijk naar voren dat de nieuwe instroom antwoorden vraagt op: ‘Wat heeft de sector mij te bieden? Hoe nu verder?’ Ontdekdezorg week 2020 wordt daarom de aanjager voor de rest van het komende jaar. Om te beginnen met speeddaten in welke vorm dan ook.

Het is laagdrempelig, vrijblijvend en het levert ook écht wat op

Een speeddate: hoe organiseer je dat nou? | Ontdekdezorg Week - 16 t/m 21 maart 2020

Tips en aandachtspunten

We hebben een aantal tips en aandachtspunten voor je op een rijtje gezet. Deze kunnen je helpen bij het organiseren van en publiciteit geven aan jouw activiteiten in Ontdekdezorg week en daarna.

Volop aandacht voor Ontdekdezorg week

ZorgpleinNoord zorgt ook dit jaar voor publiciteit in Groningen, Friesland en Drenthe. We adverteren in dag- en weekbladen, op radio en televisie en zetten onze website en social media volop in om Ontdekdezorg week in Noord-Nederland onder de aandacht te brengen. De mediaplanning is inmiddels definitief, maar het is nog niet bekend welke promotiemateriaal je kunt bestellen. Deze kun je vinden onder Publiciteit en promotiemateriaal. Naast de regionale aandacht profiteer je uiteraard ook van de landelijke publiciteit.

Activiteit aanmelden

We hopen dat jouw organisatie in maart ook (weer) meedoet!

Organiseer bijvoorbeeld jouw activiteiten op verschillende dagen en locaties.

De speeddates of andere activiteiten die je organiseert, gericht op het werven van nieuwe collega's, kun je online aanmelden via  Mijn ZorgpleinNoord. Kom je er niet uit, lees dan de  veelgestelde vragen.

Vanaf begin februari zien bezoekers op https://week.zorgpleinnoord.nl alle activiteiten die de zorg- en welzijnsorganisaties in Noord-Nederland tijdens deze nationale Ontdekdezorg week organiseren. Zorg dus dat je jouw activiteiten op tijd aanmeldt!

Na Ontdekdezorg week

Niet alleen een losstaande week, maar een groter en langdurig effect om nieuwe instroom te bevorderen. Onze werkzoekendewebsite www.zorgpleinnoord.nl gaan we verder ontwikkelen als een platform, waarop alle informatie te vinden is over werken in onze sector. De mogelijkheid voor jouw organisatie om het hele jaar activiteiten te plaatsen waarop werkzoekenden zich kunnen oriënteren op hun loopbaan in zorg en welzijn. Activiteiten zoals meelopen, bbl-trajecten, banenmarkten, stageplekken, inloopmomenten, open huizen die jouw organisatie zelf organiseert. Zodra deze mogelijkheid er is, ontvang je hierover bericht.