Aan jou hebben we wat

Voorlichting voor kinderen en jongeren over werken in zorg en welzijn

Page top visual

Je bent op zoek naar voorlichting over werken in zorg en welzijn voor jouw leerlingen. Wij bieden voor vmbo klas 1 en 2, voor havo/vwo klas 3 en voor groep 7 en 8 van de basisschool het lespakket "Aan jou hebben we wat". Tijdens De Week van Zorg en Welzijn kunnen leerlingen bij een zorg- of welzijnsorganisatie komen kijken.

Lespakket

De lespakketten voor het voortgezet onderwijs kun je aanvragen via de website van 'Aan jou hebben we wat' en vervolgens zelf inzetten. Het is opgebouwd uit verschillende onderdelen:

  • Interactieve openingsfilm: plenair te bekijken op aanjouhebbenwewat.nl;
  • Acht digitale modules: plenair of in groepjes te behandelen op aanjouhebbenwewat.nl;
  • Werkbladen: in groepjes en individueel te maken op print;
  • Docentenhandleiding: voor de docent en/of decaan, digitaal of op print.

Daarnaast tref je in de bewaarbox een stappenplan, posters en flyers aan.

Gastlessen

Vanaf het schooljaar 2018-2019 bieden wij geen gastlessen meer aan. Een groeiend aantal zorg- en welzijnsorganisaties biedt zelf gastlessen aan over het werken in hun organisatie. Informeer eens bij een organisatie bij jou in de buurt welke mogelijkheden er zijn.

Naar een organisatie toe

Met het lespakket en eventuele gastlessen van zorgorganisaties haal je de zorg naar jouw klaslokaal. De Week van Zorg en Welzijn (11 t/m 16 maart 2019) biedt met tal van open huizen en activiteiten jouw leerlingen de kans om eens in een organisatie te gaan kijken: Hoe werkt zorg en welzijn? Ben je van plan om met een grote groep bij een organisatie langs te gaan? Stem dan je bezoek even af met de organisatie. Zo zijn ze goed voorbereid op de komst van jouw leerlingen. Vanaf medio januari melden organisaties zich bij ons aan om deel te nemen aan de Week van Zorg en Welzijn. Hun deelname wordt dan op onze website vermeld.

Meer weten over Aan jou hebben we wat?

Wil je graag meer informatie over de lespakketten? Neem dan contact op met:

Ellen Steenhuis

Ellen Steenhuis

Medewerker Communicatie

050-5757470 e.steenhuis@zorgpleinnoord.nl LinkedIn