Maak kennis met ons

Page top visual

Elke dag zetten wij ons in voor een evenwichtige en toekomstbestendige arbeidsmarkt in zorg en welzijn in Groningen, Friesland en Drenthe. Om goede en voldoende zorg voor nu en de toekomst te garanderen, is het noodzakelijk dat we ons blikveld verruimen en nieuwe wegen inslaan. Fundamentele innovaties op sociaal en technologisch vlak, een andere kijk op de organisatie van werk, een brede aanpak van de tekorten op basis van onderzoek en duiding, vernieuwend opleiden en meer en meer delen en samenwerken. Het is nodig om in gezamenlijkheid het zorglandschap in Noord-Nederland opnieuw vorm te geven.

Daarvoor werken we volop samen met aangesloten zorg- en welzijnsinstellingen, het onderwijs, de overheid en andere relevante partijen aan instroom, doorstroom en behoud van personeel in onze sector. Onze experts staan organisaties met raad en daad bij, geven duiding aan de huidige en toekomstige ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, faciliteren en stimuleren samenwerking binnen én buiten de sector en ondernemen actie. We brengen onderzoek, beleid, expertise, innovatie en praktijk samen om personeel in zorg en welzijn aan te trekken, te behouden en te ontwikkelen.

In alles wat wij doen leveren we een waardevolle bijdrage aan zorg en welzijn en daarmee aan de leefbaarheid van onze regio.

Ruim 270 zorg- en welzijnsorganisatie in Groningen, Friesland en Drenthe zijn bij ons aangesloten. ZorgpleinNoord is één van de 14 regionale werkgeversverbanden in Nederland die zich inzet voor een toekomstbestendige arbeidsmarkt in zorg en welzijn. De regionale werkgeversverbanden hebben zich landelijk verenigd in RegioPlus.

Dé plek voor het vinden van een baan in zorg en welzijn

We zijn er niet alleen voor werkgevers, maar ook voor werknemers en werkzoekenden. Zij kunnen terecht op onze website voor werkzoekenden. We bieden jou als werkgever een platform om je vacatures onder de aandacht te brengen bij een groot publiek. En uiteraard is deze plek voor werkzoekenden het platform waar ze alle relevante vacatures in onze regio in één oogopslag vinden. Onze vacaturesite biedt maandelijks meer dan 1000 unieke vacatures aan en heeft meer dan 150.000 unieke gebruikers. Daarmee zijn we hét wervingskanaal voor zorg en welzijn in Groningen, Friesland en Drenthe.

Wil je meer weten over ZorgpleinNoord?

Wil je graag meer informatie over wat ZorgpleinNoord voor jouw organisatie kan betekenen? Of over hoe je met jouw organisatie kunt aansluiten bij ZorgpleinNoord? Neem dan contact op met een van onze regiomanagers: