Frijlande - Instituut voor Privacy Management

Page top visual

ZorgpleinNoord werkt op het gebied van privacy management opleidingen, trainingen en workshops samen met Frijlande, Instituut voor Privacy Management.

Over Frijlande

Frijlande, Instituut voor Privacy Management in Groningen, verzorgt privacy opleidingen, trainingen, workshops en geeft advies op het gebied van privacy. Sinds mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Deze wet eist onder andere dat elke zorg- en welzijnsorganisatie aan de nieuwe wet- en regelgeving rondom privacy moet voldoen door een Functionaris Gegevensbescherming (FG) in dienst te hebben of in te huren.

Frijlande heeft de door het CPION geaccrediteerde post-hbo-opleiding Privacy Management ontwikkeld die zich richt op iedereen die verantwoordelijk is voor en/of taken heeft op het gebied van privacy. Het unieke aan de opleiding van Frijlande is dat privacy management wordt gecombineerd met projectmanagement en verandermanagement. Afgestudeerden mogen zich niet alleen Functionaris Gegevensbescherming (FG), maar ook Privacy Manager.

Opleidingen, trainingen en workshops

Frijlande biedt de volgende opleidingen, trainingen en workshops aan:

  • Registeropleiding post-hbo Privacy Management: leidt op tot Privacy Manager en Functionaris Gegevensbescherming (FG)
  • Basismodule Privacy Management: 2-daagse training waarin uitleg wordt gegeven over de AVG en de basis van privacy management
  • Permanente Educatie (PE): om kennis te onderhouden en de ontwikkelingen op het gebied van privacy management bij te houden, organiseert Frijlande trainingen in 1 of 2 dagdelen
  • Maatwerk-/in-company privacy trainingen/workshops: bewustzijn, AVG en/of basis privacy trainingen/workshops waarin praktijkvoorbeelden uit jouw organisatie worden gebruikt

Frijlande en ZorgpleinNoord

De opleiding post-hbo Privacy Management leidt medewerkers op tot gediplomeerd Privacy Manager en Functionaris Gegevensbescherming (FG). Via in-company workshops of korte trainingen van één of enkele dagdelen leert Frijlande organisaties bewust om te gaan met privacy-/persoonsgegevens. Ook kunnen medewerkers zich aanmelden voor trainingen bij Frijlande zelf in Groningen, zoals de tweedaagse Basismodule Privacy Management of de eendaagse training "Privacy & Medisch Beroepsgeheim" met een accreditatie voor diverse beroepsgroepen.

Met het invoeren van de AVG is een nieuw, kansrijk vakgebied met een goed arbeidsmarktperspectief ontstaan. Tijdens de post-hbo-opleiding Privacy Management moet je een praktijkopdracht uitvoeren via een werkervaringsplaats-/stage. De opleiding is daarmee zeer geschikt als omscholingstraject.

Mocht je geen FG in dienst hebben, dan kan via Frijlande een FG worden ingehuurd of om privacy advies worden gevraagd.

Download de brochure over de post-hbo-opleiding Privacy Management

Dit kan Frijlande voor aangesloten organisaties betekenen

Organisaties die zich bij ZorgpleinNoord hebben aangesloten, krijgen 10% korting op de volgende opleidingen van Frijlande:

  • Post HBO privacy management
  • Basismodule privacy management
  • Permanente Educatie (PE) Modules

Daarnaast organiseert Frijlande regelmatig informatiebijeenkomsten over opleidingen die worden aangeboden en het onderwerp privacy management. De informatiebijeenkomsten zijn bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de (om)scholingsmogelijkheden tot Privacy Manager of FG (boventallige, loopbaanadviseur, manager, arbeidsmobiliteit etc.).

Op de post-hbo-opleiding na kunnen alle Frijlande opleidingen en trainingen in-company worden gegeven. We maken er dan een maatwerktraining van waarbij voorbeelden uit jouw organisatie worden gebruikt.

Frijlande heeft ook een samenwerkingsverband met HanzePro (Hanzehogeschool Groningen).

Contactgegevens

Frijlande - Instituut voor Privacy Management
Laan Corpus den Hoorn 300 9728 JT Groningen