Frijlande - Instituut voor Privacy Management

Page top visual

Om organisaties goed voor te bereiden op de AVG en privacy management binnen de organisatie werkt ZorgpleinNoord samen met Frijlande, Instituut voor Privacy Management.

Over Frijlande

Frijlande, Instituut voor Privacy Management in Groningen, verzorgt privacy opleidingen, trainingen, workshops en geeft privacy advies. Sinds mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Deze wet eist onder andere dat de zorg en welzijn aan de nieuwe wet- en regelgeving rondom privacy moet voldoen door onder meer een Functionaris Gegevensbescherming (FG) in dienst te hebben of in te huren.

Frijlande heeft een door het CPION geaccrediteerde post-hbo-opleiding ontwikkeld, die zich richt op alle functionarissen. Deze functionarissen zijn niet alleen betrokken bij en/of verantwoordelijk voor privacy, maar hebben ook taken op het gebied van privacy. De opleiding heet "Post-hbo Privacy Management" en afgestudeerden mogen zich Privacy Manager en Functionaris Gegevensbescherming noemen.

Opleidingen, trainingen en workshops

Frijlande biedt de volgende opleidingen, trainingen en workshops aan:

  • Registeropleiding post-hbo Privacy Management:leidt op tut Functionaris Gegevensbescherming (FG) / Privacy Manager
  • Basismodule Privacy Management: 2-daagse training waarin uitleg wordt gegeven over de AVG en de basis van privacy management
  • Permanente Educatie (PE):om kennis te onderhouden en de ontwikkelingen bij te houden op het gebied van privacy management, organiseert Frijlande PE-activiteiten in 1 of 2 dagdelen
  • Maatwerk-/in-company privacy trainingen/workshops: awareness, AVG en/of basis privacy trainingen/workshops waarin praktijkvoorbeelden uit jouw organisatie worden gebruikt
Frijlande: een korte introductie

Frijlande: een korte introductie

Frijlande en ZorgpleinNoord

Omgaan met privacy is belangrijk voor iedereen die werkzaam is in zorg en welzijn. Frijlande is specialist op het gebied van privacy en de AVG. Dankzij deze samenwerking tussen Frijlande en ZorgpleinNoord wordt iedereen in zorg en welzijn snel geattendeerd op nieuwe, relevante privacy ontwikkelingen.

Door de komst van de AVG is elke zorginstelling verplicht een Functionaris Gegevensbescherming (FG) in dienst te hebben of in te huren. Frijlande kan medewerkers via de opleiding post-hbo Privacy Management opleiden tot FG of privacy manager. Via in-company workshops of korte trainingen van één of enkele dagdelen leert Frijlande organisaties om te gaan met privacy-/persoonsgegevens. Ook kunnen medewerkers zich aanmelden voor trainingen bij Frijlande in Groningen, zoals voor de tweedaagse Basismodule Privacy Management of voor een Permanente Educatie (PE) module, zoals Privacy & Medisch Beroepsgeheim of Privacy & Morele Dilemma's. Mocht je geen FG in dienst hebben, dan kan via Frijlande een FG worden ingehuurd of om privacy advies worden gevraagd.

Dit kan Frijlande voor aangesloten organisaties betekenen

Organisaties die zich bij ZorgpleinNoord hebben aangesloten, krijgen 10% korting op de volgende opleidingen van Frijlande:

  • Post HBO privacy management
  • Basismodule privacy management
  • Permanente Educatie (PE) Modules

Contactgegevens

Frijlande - Instituut voor Privacy Management
Laan Corpus den Hoorn 300 9728 JT Groningen