Regionaal contactpunt: waar geïnteresseerden uit Noord-Nederland terechtkomen

19 juni 2019 · 09.36 uur
Page top visual

Als onderdeel van Ik Zorg is een landelijk welkomstpanel ingericht waar mensen door te bellen, chatten of mailen vragen kunnen stellen over werken in zorg en welzijn. Als het om mensen in Noord-Nederland gaat, dan komen zij via het landelijke welkomstpanel terecht bij Contactpunt Noord. De coördinatoren van Contactpunt Noord zetten zich in om geïnteresseerden door te leiden naar een kans op werk of een opleiding in zorg en welzijn. Zij onderhouden hiervoor contact met geïnteresseerden en werkgevers die instroommogelijkheden bieden.

De regiocoördinatoren gaan in gesprek met mensen die een baan in zorg en welzijn overwegen. Ze achterhalen wat iemand kan, wat iemand graag wil en wat een goed vervolg kan zijn om iemand verder op weg te helpen. Het hangt van de persoon af, wat een vervolgstap kan zijn.

Denk aan:

  • Sterk in je Werk
  • Informatiebijeenkomsten
  • Meelopen of een open huis bezoeken
  • Speeddates
  • Een werk-leerplek (bijvoorbeeld BBL)
  • Opleidingen

Wat heeft jouw organisatie geïnteresseerden te bieden?
Contactpunt Noord wordt dé plek waar de vraag van geïnteresseerden in werken in zorg en welzijn en het aanbod van werkgevers samenkomen. Zodat potentieel nieuwe medewerkers niet meer verloren gaan. De coördinatoren van Contactpunt Noord brengen in beeld wat iemand kan en wil en kijken wat de vervolgstap kan zijn. Die vervolgstap kan bij jouw organisatie zijn! Denk bijvoorbeeld aan speeddates, meeloopdagen, open huizen, maar zelfs ook beschikbare bbl-plekken. Laat ons daarom weten wat je als werkgever te bieden hebt en met wie de regiocoördinatoren contact kunnen opnemen.

Geef jouw arbeidsmarktactiviteiten en contactpersoon aan ons door via contactpunt@zorgpleinnoord.nl