PERSBERICHT - 8 oktober speeddatedag zorg en welzijn in Noord-Nederland

De sector is op zoek naar nieuwe collega's

6 januari 2020 · 14.17 uur
Page top visual

Op 8 oktober organiseert ZorgpleinNoord samen met de zorg- en welzijnsorganisaties in Groningen, Friesland en Drenthe de noordelijke speeddatedag. Geïnteresseerden kunnen bij 27 organisaties terecht om kennis te maken en om zelfs direct te solliciteren op vacatures, BBL- en stageplekken.

De sector is op zoek naar nieuwe collega’s

Maar liefst één op de vijf werkenden in Noord-Nederland werkt in zorg en welzijn. Om voldoende en goede zorg en ondersteuning te kunnen blijven bieden, ook aan toekomstige generaties, zijn er nog veel meer mensen nodig. Daarom nodigen we geïnteresseerden uit voor deze noordelijke speeddatedag. Mensen die weleens hebben nagedacht over een carrière in zorg en welzijn of juist toe zijn aan een volgende stap in hun loopbaan.

Het aanbod

De organisaties zijn op zoek naar onder andere begeleiders, verzorgenden en verpleegkundigen. Er worden ook mensen gezocht voor ondersteunende functies. Daarnaast bieden ze  leerwerktrajecten en stageplekken aan. Ook voor mensen die graag de overstap willen maken naar zorg en welzijn is deze dag een goed moment om in gesprek te gaan met professionals. Van waarde willen zijn in het werk is vaak de drijfveer om voor deze veelzijdige sector te kiezen. Zo kunnen deelnemers kennismaken met welzijn, ouderenzorg, gehandicaptenzorg en ziekenhuiszorg.

Laagdrempelig en vrijblijvend

Speeddaten is de mogelijkheid om op een laagdrempelige en vrijblijvende manier met elkaar in contact te komen. De deelnemende organisaties vullen het speeddaten op hun eigen manier in. Soms kan men op het aangegeven tijdstip bij een locatie binnenlopen. In andere gevallen meldt men zich aan door een mailtje te sturen of te solliciteren. Op www.speeddatedag.nl is alle informatie over het speeddaten te vinden.

Gezamenlijke aanpak personeelstekort

ZorgpleinNoord is blij met de deelname van de zorg- en welzijnsorganisaties aan deze noordelijke speeddatedag. Gezamenlijk de personeelstekorten aanpakken draagt bij aan kwalitatief goede zorg en ondersteuning en daarmee tot de leefbaarheid in onze prachtige regio.