Patyna en Noorderbreedte leiden samen nieuwe medewerkers op voor ouderenzorg

19 juni 2019 · 09.33 uur
Page top visual

In tijden van grote tekorten is de kans groot dat organisaties in dezelfde vijver vissen als het om nieuw personeel gaat. Dat ontdekten ook de Friese ouderenzorgorganisaties Noorderbreedte en Patyna. Ze werken op veel fronten al samen en doen dat nu ook als het gaat om het aantrekken en opleiden van nieuw personeel.

Maar liefst 23 nieuwe medewerkers startten begin september met de tweejarige opleiding maatschappelijke verzorgend. De opleiding is speciaal voor zij-instromers. Tijdens deze opleiding is er veel aandacht voor zorg én welzijn. Op verschillende locaties van Patyna en Noorderbreedte doen de deelnemers vier dagen per week praktijkervaring op. Ze krijgen één dag per week les van docenten van het ROC Friese Poort, op een locatie van één van beide organisaties. Na het eerste jaar wisselen de studenten van organisatie. Zo krijgen ze de kans om de ouderenzorg in de volle breedte te leren kennen.

Een aanlokkelijk perspectief
Als ze de opleiding succesvol afronden, hebben de deelnemers niet alleen twee diploma’s op zak – verzorgende IG en medewerker maatschappelijke zorg plus – maar mogen ze ook rekenen op een vast contract. Een aanlokkelijk perspectief, zo blijkt uit de animo van zij-instromers voor deze opleidingsplekken. Stuk voor stuk zochten ze meer zingeving in hun nieuwe baan. En dat vertaalt zich in een positieve en gemotiveerde groep studenten.

Iedereen profiteert van samenwerking
Rinie Boermans, adviseur Leren & Ontwikkelen bij Noorderbreedte en Els Tiemersma, adviseur Opleiding & Ontwikkeling bij Patyna, zijn het erover eens: ‘Van deze samenwerking profiteren we allemaal. Het is goed voor onze organisaties en de ouderenzorg in zijn algemeenheid. De bewoners en hun familieleden vinden het plezierig om contact te hebben met medewerkers die zo enthousiast zijn. Voor de deelnemers is het een prachtige kans om de stap naar een nieuwe carrière te maken. Voor de docenten is het van meerwaarde dat ze nu wekelijks terug op de werkvloer zijn.’

Meer weten over samenwerking onderwijs en werkveld?
Uiteraard is het personeelstekort met deze opleiding nog niet opgelost, maar het is een mooi voorbeeld van hoe de samenwerking tussen zorg- en welzijnsorganisaties en het onderwijs kan worden vormgegeven. In de actielijn Opleiden en Ontwikkelen van het Regionaal Actieplan Aanpak Tekorten (RAAT) bundelen zorg- en welzijnsorganisaties en onderwijsinstellingen uit Noord-Nederland kennis en ervaringen als het gaat om samenwerking tussen onderwijs en werkveld.