Noordelijke GGZ-instellingen stellen betaalde opleidingsplekken hbo-verpleegkunde beschikbaar

19 juni 2019 · 09.36 uur
Page top visual

Per februari 2019 kunnen tal van mbo’ers of derde/vierdejaars hbo-verpleegkunde aan de slag bij FPC Van Mesdag, GGZ Drenthe, GGZ Friesland, Lentis en VNN op een betaalde werk-leerplek. Verpleegkundigen worden schaars vanwege krapte op de arbeidsmarkt. Om hier op in te spelen hebben de vijf grote noordelijke ggz-instellingen de handen ineen geslagen en bieden zij gezamenlijk achttien betaalde opleidingsplekken voor hbo-verpleegkunde binnen een ggz-instelling aan.

Mbo’ers die hun diploma Verpleegkunde of een andere zorg en welzijn opleiding niveau 4 op zak hebben, kunnen solliciteren op een dergelijke betaalde opleidingsplek. Daarnaast zijn ook mensen met een hbo SPH of MWD opleiding én derde/vierdejaars hbo-verpleegkunde zeer welkom.

Werken op verschillende afdelingen of zelfs bij verschillende instellingen
In een periode variërend van 2,5 tot 4 jaar (afhankelijk van de vooropleiding) wordt de student opgeleid tot hbo-verpleegkundige in de geestelijke gezondheidszorg. Dit gebeurt in samenwerking met NHL Stenden Hogeschool Leeuwarden, Hanzehogeschool Groningen en Windesheim Zwolle. Tijdens de opleiding wordt werken en leren met elkaar gecombineerd. Gedurende het leer-werktraject werken de studenten minimaal twee keer één jaar op verschillende afdelingen binnen de door hun gekozen instelling. Ook is er de mogelijkheid om bij één van de partners een jaar een leer-werkperiode te doen.

Geselecteerden krijgen een leer- en arbeidsovereenkomst van minimaal 28 uren per week inclusief 4 uren per week voor studietijd. Ook ontvangen ze een volledige vergoeding van het collegegeld en een boekenbudget. Zij krijgen een vast contract als zij klaar zijn met hun opleiding.

Direct solliciteren? Dat kan tot en met 5 november aanstaande.
Update: de vacature 'GGZ opleidingsplaatsen hbo-Verpleegkunde met baangarantie' is reeds gesloten.

Informatiebijeenkomst vrijdag 2 november 2018
Voor wie geïnteresseerd is in een van deze werk-leerplekken wordt er op vrijdag 2 november in Theater De Kimme in Zuidlaren van 14.00 uur tot 16.00 uur een informatiebijeenkomst georganiseerd.

Samenwerken aan tekorten in zorg en welzijn
Net als in andere branches binnen de sector zorg en welzijn, hebben ggz-instellingen te maken met een dreigend tekort aan personeel. Om die tekorten aan te pakken en daarmee te werken aan goede zorg, nu en in de toekomst, is het nodig dat organisaties samen optrekken. Het initiatief van de vijf noordelijke ggz-instellingen voor de werving van hbo-verpleegkundigen voor werk-leerplekken is hiervan een mooi voorbeeld.