Nieuwe publicatie: Leidraad Onderwijs in de praktijk

Praktische handvatten voor onderwijs op de werkvloer

19 juni 2019 · 09.17 uur
Page top visual

De tekorten in zorg en welzijn nodigen uit om na te denken over andere vormen van opleiden, zodat we meer en andere mensen kunnen interesseren voor een baan in zorg en welzijn. Vanuit die gedachte werkten ouderenzorgorganisaties en onderwijsinstellingen onder leiding van ZorgpleinNoord en in nauwe samenwerking met NetwerkZon aan de Leidraad Onderwijs in de praktijk.

Het resultaat: een informatief én praktisch handboek waarin de verschillende mogelijkheden voor onderwijs op de werkvloer de revue passeren en praktijkervaringen worden gedeeld. Daarnaast vind je in de Leidraad een handig stappenplan om te komen tot een succesvolle implementatie van onderwijs in de praktijk. Hoewel de leidraad is geïnitieerd vanuit een samenwerking in de ouderenzorg, kan het ook als inspiratiebron dienen voor andere branches in zorg en welzijn.

We nodigen alle zorg- en welzijnsorganisaties uit om de Leidraad te downloaden en te gebruiken. We hebben de leidraad geschreven om managers HR- en opleidingsfunctionarissen, teamleiders, medewerkers en docenten te stimuleren om werk te maken van onderwijs op de werkvloer. Deze leidraad helpt om nieuwe of vernieuwende vormen van onderwijs in de praktijk te ontwikkelingen en te introduceren in jouw organisatie.

Download de Leidraad Onderwijs in de praktijk

Wil je meer weten?

Heb je naar aanleiding van de Leidraad Onderwijs in de praktijk een vraag, opmerking of heb je behoefte aan meer informatie? Neem dan contact op met:

Stella Buurma

Stella Buurma

Projectleider/Beleidsadviseur Arbeidsmarkt & Onderwijs

050-5757470 s.buurma@zorgpleinnoord.nl LinkedIn

Wendy Koolhaas

Wendy Koolhaas

Teamleider/Expert Arbeidsmarkt en Onderwijs

050-5757470 w.koolhaas@zorgpleinnoord.nl LinkedIn