Groot uitstroomonderzoek: waarom verlaten mensen hun werkgever?

19 juni 2019 · 09.38 uur
Page top visual

Samen met andere werkgeversverbanden in Nederland houdt ZorgpleinNoord in 2019 een groot uitstroomonderzoek. Het doel is om te achterhalen wat de beweegredenen van mensen zijn om de sector de rug toe te keren en waar ze naartoe zijn gegaan. Deelnemende organisaties krijgen zelf inzicht in de redenen en kenmerken van vertrokken medewerkers, waarbij vergelijkingen worden gemaakt met organisaties in dezelfde branche en regio. De uitkomsten van het onderzoek bieden aanknopingspunten voor het behoud van medewerkers voor de sector.

Aandacht voor behoud
Medewerkers koesteren; dat is minstens zo belangrijk als de inzet op nieuwe instroom. Tevreden medewerkers leveren goede zorg, ze zijn belangrijke ambassadeurs van onze sector én ze blijven werken in zorg en welzijn. Binnen RAAT is er aandacht voor behoud: gezondheidsbeleid, goed werkgeverschap en ruimte voor werknemers om hun verantwoordelijkheid te nemen, het zijn belangrijke ingrediënten.

Factsheet in- en uitstroom: groot percentage van de uitstroom verlaat de sector
Dat aandacht voor behoud hard nodig is, blijkt uit de factsheet die onderzoekers Karin Doornbos en Jort Voerman van ZorgpleinNoord onlangs publiceerden op basis van cijfers van het Pensioenfonds Zorg en welzijn (PFZW). Tegenover een hoge nieuwe instroom (41 procent bestaat uit zij-instromers en herintreders), staat dat 39% van de uitstroom de sector verlaat. In tijden van personeelstekorten is dat onverteerbaar en tegelijkertijd is het van invloed op het imago van de sector.

Meer weten over het onderzoek en mogelijkheden tot deelname?

Wil je graag meer informatie over het uitstroomonderzoek? Neem dan contact op met een van onze onderzoekers.