Expertmeeting Zorgtechnologie: Kennismaken met mogelijkheden en toepassingen

24 juli 2019 · 12.47 uur
Page top visual

Op 16 mei vond de zesde Expertmeeting Zorgtechnologie plaats, deze keer bij Ambulancezorg Groningen. Deze keer maakten deelnemers kennis met toepassingen van virtual reality (VR), augmented reality (AR) en andere technologieën.

Een still uit de VR-toepassing
Een still uit de VR-toepassing

Zo wordt VR ingezet om verpleegkundigen te leren hoe ze moeten handelen in noodsituaties. En kan een specialist dankzij technologie op afstand op een beeldscherm meekijken, bijvoorbeeld bij de behandeling van brandwonden. Deze nieuwe technologieën leveren de nodige zorg- en arbeidsbesparing op. Dit is hard nodig vanwege de oplopende tekorten en toenemende vergrijzing. Tijdens de bijeenkomst dachten de deelnemers, afkomstig uit alle zorg- en welzijnsbranches, na over hoe ze de gedemonstreerde toepassingen ook binnen hun eigen kunnen inzetten.

Over de Expertmeeting Zorgtechnologie

De Expertmeeting Zorgtechnologie is het lerende netwerk voor innovatieprofessionals, gefaciliteerd door ZorgpleinNoord, ZorgThuis Noorderpoort en het practoraat Zorg en (Sensor)Technologie van het Drenthe College. De Expertmeetings zijn bedoeld om thema’s op het gebied van zorgtechnologie te agenderen en op dat vlak samen te werken, als onderdeel van de aanpak van de tekorten in zorg en welzijn.

Deelnemen aan de Expertmeeting Zorgtechnologie?

Houd jij je binnen jouw zorg- of welzijnsorganisatie of in het onderwijs bezig met innovaties en zorgtechnologie? Sluit je dan ook aan bij de Expertmeetings Zorgtechnologie. Je ontmoet collega’s van andere organisaties en onderwijsinstellingen en werkt met hen samen aan thema’s rondom de toepassing van technologie.