Workshop WerkFit

Training

Page top visual
Aangesloten: Gratis Niet aangesloten: Gratis Rummerinkhof 2, Haren

Hoe vind ik de juiste balans tussen spanning en ontspanning? Tijdgebrek en werkdruk kunnen ten koste gaan van creativiteit en werkplezier. De werksituatie maar ook de thuissituatie kunnen hierop van invloed zijn. Maar wanneer is de druk té hoog? Deze training geeft medewerkers van aangesloten organisaties inzicht in het verschil tussen spanning en ontspanning en geeft je tips om hier op een goede manier mee om te gaan.

Workshop WerkFit | 10 oktober 2019

Rummerinkhof 2, Haren

Werken in zorg en welzijn is natuurlijk het mooiste wat er is, maar kan soms ook erg druk en stressvol zijn. Hoe vind je dan de juiste balans tussen spanning en ontspanning? In de Workshop Werkfit op 10 oktober geven we je bruikbare tips en ga je aan de slag met een persoonlijk energieplan.

Inhoud workshop WerkFit

Tijdens de workshop WerkFit word je bewust van de momenten van te veel spanning of stress en krijg je zicht op de keuzemogelijkheden die er zijn om hier tijdig wat aan te doen. Je krijgt daarbij nieuwe inzichten, handvatten, ervaringen en inspiratie om direct een start te maken met de juiste balans tussen spanning en ontspanning, zowel thuis als op het werk. In de werkvormen is niet alleen aandacht voor je eigen keuzemogelijkheden hierin, maar ook hoe je een goede balans tussen werk en privé bespreekbaar kunt maken. Kortom, hoe blijf je een fitte en vitale medewerker. We besteden daarom ook aandacht aan leefstijl en gezonde voeding om fit en vitaal te worden en/of te blijven.

Deze training is de tweede in een reeks van drie workshops. De trainingen zijn los van elkaar te volgen, maar vullen elkaar wel aan.

Programma

  • Opening (inlooptijd van 09:15 - 09:30 uur)
  • Twee stresstesten om te bepalen waar de stress zit
  • Ontspanningsoefeningen om de batterij op te laden
  • Hoe houden we het werk leuk? Wat zijn energie gevers en –vreters?
  • Persoonlijk energieplan: hoe blijf ik relaxed thuis en op het werk?
  • Welke rol speelt voeding in een gezonde leefstijl?
  • Afsluiting

“Fijn om me bewust te worden welke 'stressoren' ik ervaar en hoe ik hier betere keuzes in kan maken; er was veel ruimte voor onze eigen ervaringen”

Voor wie

De workshop WerkFit wordt georganiseerd voor medewerkers van aangesloten organisaties. Wil je weten of jouw organisatie aangesloten is? Een overzicht vind je hier.

Door wie

De workshop WerkFit wordt gegeven door Anneke Carras (loopbaanspecialist en leefstijlcoach van ZorgpleinNoord).

Anneke Carras

Anneke Carras

Loopbaanspecialist

050-5757470 a.carras@zorgpleinnoord.nl LinkedIn

Kosten, aanmelden en overige informatie

Voor deze workshop wordt gratis aangeboden voor werknemers die bij een aangesloten organisatie werken. 

In totaal kunnen er maximaal 15 personen meedoen aan de workshop, dus meld je snel aan!