Visueel communiceren in drie stappen

Proeverij

Page top visual
Aangesloten: Gratis Niet aangesloten: Gratis Rummerinkhof 2, Haren

Tijdens deze miniworkshop boor je razendsnel een creatieve bron aan, die iedereen in zich heeft. Iedereen kan tekenen! Het gaat niet om mooi, maar om duidelijk: tekenen als communicatiemiddel. Om visuele notities te maken, je gedachten op papier te zetten, of je presentatie of social media-post te ondersteunen. Met visueel communiceren kun je sneller, creatiever en doeltreffender je boodschap overbrengen. Wil je weten hoe je dit aanpakt? Je leert het in drie eenvoudige stappen.

Agenda miniworkshop Visueel communiceren in 3 stappen:

  1. Het visuele alfabet
  2. Concrete en abstracte begrippen tekenen
  3. Tools

In de workshop ga je lekker aan de slag met papier en stiften. Aan het eind heb je kennisgemaakt met visueel communiceren, heb je je eerste tekeningen gemaakt én weet je hoe je visueel communiceren in kunt zetten in je eigen werkpraktijk.

Voorbereiding

Het is fijn als je voor de start hiermee aan de slag gaat:

  • Om de workshop goed af te stemmen op jouw wensen, hoor ik graag in één zin per mail wat je verwacht.
  • Ook kun je alvast nadenken over drie begrippen uit jouw eigen werkpraktijk die je visueel wil maken. Daar gaan we dan ter plekke mee aan de slag. Bijvoorbeeld: samenwerken, adviseren, ondersteunen. Je hoeft ze me niet van tevoren te sturen, meenemen is voldoende.

Over Janneke de Boer-Boleij

Janneke de Boer-Boleij werkte jarenlang als redacteur en tekstschrijver en merkte dat ze creativiteit miste in haar werk. Ze zag tijdens een training storytelling iemand live een visueel verslag maken en raakte onmiddellijk geïnspireerd. Ze werkte stap voor stap toe naar een omslag in haar bedrijf en richtte in 2017 Kom tot de kern op. Janneke tekent live visuele verslagen tijdens bijeenkomsten, geeft trainingen en workshops en coacht professionals om visueel te werken.

Voor wie

Voor iedereen

In samenwerking met:

Janneke de Boer-Boleij

Janneke de Boer-Boleij

Alles wat je in woorden kunt vangen, kun je ook visueel maken. Dat is niet alleen leuk, het werkt nog eens effectiever ook. Door beelden te gebruiken in plaats van woorden, word je gedwongen tot de kern te komen. Zo worden complexe begrippen, ingewikkelde processen en gecompliceerde strategieën ineens helder en overzichtelijk.