Verzuimbegeleiding voor kleinere organisaties

Masterclass

Page top visual
Rummerinkhof 2, Haren

Voorbereid zijn op het efficiënt en effectief vergroten van de inzetbaarheid van medewerkers binnen jouw organisatie. Tijdens deze bijeenkomst praten we je bij over de ins & outs van efficiënte verzuimbegeleiding en is er ruimte voor actuele, eigen casuïstiek. En hoe ga je om met langdurig verzuim als je als organisatie geen eigen HR-functionaris of HR-afdeling hebt die je hierin kan ondersteunen?

Masterclass voor kleine(re) organisaties

In kleine(re) organisaties is veelal geen HR-functionaris die zich bezig houdt met verzuim en verzuimbegeleiding. Wat betekent het voor jou als (praktijk)manager dan als een medewerker binnen je organisatie ziek wordt? Wat wordt er van jou als werkgever verwacht en wat van de werknemer? Waarom moet je bepaalde dingen doen? Hoe zorg je dat medewerkers weer snel en duurzaam inzetbaar zijn? Deze masterclass neemt je mee in de praktijk van de arbeidsdeskundige en de re-integratieadviseur.

Aan de orde komen een korte (basis) uitleg over de Wet verbetering Poortwachter en de periode er na (WIA), belangrijke  aspecten in re-integratie en signalen van (dreigend) verzuim. Uiteraard aangevuld met gesprekstechniek, zonder in de problemen te komen met de AVG. De juiste processtappen worden uitgelegd, met het hoe en waarom van een arbeidsdeskundig onderzoek en het  wel/niet inzetten van spoor 2 (externe re-integratie). Tot slot zal er uitleg gegeven worden over hoe een re-integratietraject te organiseren, wat de inhoud is van een dergelijk traject en wat de rol van jou als werkgever is in dit traject.

Je kunt vanaf 09.00 uur inlopen en na afloop staat er een verzuimpakket met handige documenten voor je klaar.

Door wie

De masterclass wordt gegeven door Willeke Nijkamp en Annette Hopman. Willeke is eigenaar van Vitaal Verder. Willeke is sinds 2005 werkzaam in het speelveld van verzuim en re-integratie.

Annette is loopbaanspecialist bij ZorgpleinNoord en voert sinds 2009 re-integratietrajecten.

Willeke en Annette zullen door hun ruime ervaring veel praktijkvoorbeelden geven wat de ochtend herkenbaar en laagdrempelig maakt.

Kosten en overige informatie

De kosten voor deelname bedragen € 50,- en is exclusief voor leden van ZorgpleinNoord.

Kosteloos annuleren kan tot en met 11 mei 2019. Bij annulering na 11 mei 2019 brengen wij € 25,- annuleringskosten in rekening.

Voor wie

HR/P&O

In samenwerking met:

Vitaal Verder

Vitaal Verder

Vitaal Verder bestaat uit geregistreerde en gecertificeerde arbeidsdeskundigen, die uitgebreide kennis hebben opgedaan in o.a. de gezondheidszorg, maar ook bij UWV.

Lees meer