Ontwikkeling Associate Degree-opleidingen in zorg en welzijn in Noord-Nederland

Informatiebijeenkomst

Page top visual
Aangesloten: Gratis Niet aangesloten: Gratis Industrieweg 15, Assen

De drie hbo-instellingen in Noord-Nederland, Hanzehogeschool, NHL Stenden en Windesheim, werken veelal in samenwerking met het werkveld aan diverse vormen van onderwijsvernieuwingen. Eén van deze onderwijsvernieuwingen is de ontwikkeling van Associate degree-opleidingen (Ad) op niveau 5, zoals de Ad Service, welzijn en zorg, de Ad Sociaal werk in de zorg en de Ad Ouderenzorg. Deze opleidingen roepen nog veel vragen op en de afstemming tussen werkveld en onderwijs zou nog beter kunnen. In deze bijeenkomst staan de Ad-opleidingen, hun nut en noodzaak en de afstemming tussen onderwijs en werkveld centraal.

Tijdens deze bijeenkomst willen we de onduidelijkheden en vragen die er over de Ad-opleidingen wegnemen bij zorg- en welzijnsorganisaties. Tijdens deze middag:

  • informeren we je over de inhoud van de Ad-opleidingen;
  • vertellen organisaties en medewerkers meer over hun ervaringen met de Ad-opleidingen;
  • ga je in gesprek met de onderwijsaanbieders over de meerwaarde van de Ad-opleidingen voor jouw organisatie en medewerkers.

De bijeenkomst is bedoeld voor professionals die zich bezighouden met opleiden en ontwikkelen. Denk daarbij aan opleidingsadviseurs, praktijkopleiders, HRM- & P&O-adviseurs en teammanagers bij een zorg- of welzijnsorganisatie en BPV-coördinatoren van afdelingen zorg en welzijn van mbo-scholen.

ZorgpleinNoord initieert en organiseert deze bijeenkomst in het kader van de Actielijn Opleiden en Ontwikkelen binnen het Regionaal Actieplan Aanpak Tekorten (RAAT). We werken daarin nauw samen met Hanzehogeschool, NHL Stenden en Windesheim en betrokken zorg- en welzijnsinstellingen.

Aanmelden voor deze bijeenkomst

LET OP: Je kunt je voor deze bijeenkomst niet aanmelden via de aanmeldknop. Wil je erbij zijn? Stuur dan uiterlijk 11 april een e-mail, met jouw naam, functie en organisatie, naar info@zorgpleinnoord.nl. 

Je ontvangt na aanmelding meer informatie over het programma van deze middag.

Er is plek voor maximaal 40 personen. Vol = Vol.

Meer informatie

Wil je graag meer weten over deze bijeenkomst of over ons Regionaal Actieplan Aanpak Tekorten? Neem dan contact op met:

Stella Buurma

Stella Buurma

Projectleider/Beleidsadviseur Arbeidsmarkt & Onderwijs

050-5757470 s.buurma@zorgpleinnoord.nl LinkedIn

Voor wie

HR/P&O