Mobiliteitsnetwerk Groningen, Friesland en Drenthe

Training

Page top visual
Rummerinkhof 2, Haren

De bijeenkomst staat in het teken van de landelijke Sterk in je Werk Week: een week vol activiteiten speciaal voor zorg- & welzijnsmedewerkers die hun werk goed, gezond en met plezier willen blijven doen. Er is die week voor medewerkers van alles te doen. Ook willen we jou tijdens het netwerk inspireren. We hebben Agnes Schilder uitgenodigd.

Mobiliteitsnetwerk Groningen, Friesland en Drenthe

Rummerinkhof 2, Haren

De bijeenkomst staat in het teken van de landelijke Sterk in je Werk Week.

Sterk in je Werk Week

Benieuwd wat wij in de Sterk in je Werk Week voor jou en je medewerkers organiseren? Kijk dan hier En deel dit vooral met je medewerkers!

Programma

  • Inloop
  • Welkom en mededelingen
  • Lezing door Agnes Schilder, psycholoog, trainer, coach en docent
  • Pauze
  • Presentatie Zorgcentrale Noord
  • Afsluiting en netwerken

Lezing door Agnes Schilder

Gelukkig zijn, dat wil iedereen wel. Maar hoe bereik je dat? Wat maakt mensen gelukkig en hebben we zelf invloed op ons geluk? Word je gelukkig als je beter presteert of presteer je beter als je gelukkig bent? Worden we gelukkig of juist ongelukkig van ons werk? Is er een relatie tussen vitaliteit, gezondheid en geluk? Is het nastreven van geluk (ook) een taak van de overheid en de werkgever of hebben we ons geluk vooral in eigen hand? In deze presentatie praten we over de zin en onzin van streven naar (werk)geluk. Is geluk inderdaad een keuze of denken we dat maar en is geluk helemaal niet zo maakbaar als sommige mensen beweren?

Agnes Schilder is (toegepast) psycholoog, docent, coach en trainer. Ze is eigenaar van ACT too, als docent verbonden aan de opleiding Toegepaste Psychologie van de Hanzehogeschool, de master Design Driven Innovation van NHL Stenden en gastdocent bij diverse andere opleidingen waaronder de HOVO Seniorenacademie. Agnes is onder de indruk van wat de positieve psychologie kan betekenen voor mensen en organisaties en vertelt daar graag over.

Presentatie Zorgcentrale Noord

ZCN maakt contact, medicatiecontrole, triage en andere vormen van zorg op afstand, alarmafhandeling en lifestyle monitoring mogelijk door innovatieve en praktische oplossingen en de inzet van ervaren verpleegkundigen en verzorgenden. Werken bij ZCN kan een mobiliteitsoptie zijn voor medewerkers die niet meer aan het bed kunnen werken maar wel hun kwaliteiten willen blijven inzetten binnen de sector.

Bianca Turkstra, manager Klantenservicecentrum & Teun Jonker, innovatiemanager (eHealth en domotica).

Over het mobiliteitsnetwerk

Het Mobiliteitsnetwerk Noord-Nederland heeft als doel om vraag en aanbod op de arbeidsmarkt in evenwicht te brengen. De organisaties ondersteunen elkaar bij diverse mobiliteitsvraagstukken. Ze werken samen en er vindt kennisoverdracht plaats vanuit de specialismen van ZorgpleinNoord en tussen deelnemende organisaties. Het netwerk biedt de mogelijkheid tot onderlinge uitruil van vacatures en mobiliteitskandidaten.

Let op: om deel te kunnen nemen aan deze bijeenkomst, moet je lid zijn van het Mobiliteitsnetwerk, lees hier meer over het lidmaatschap.

Voor wie

HR/P&O