Inspiratiesessie - Duurzame inzetbaarheid en leiderschap

Informatiebijeenkomst

Page top visual
Leden: Gratis Niet leden: Gratis Jarig van der Wielenwei 6, Bakkeveen

Deze bijeenkomst laat je inspireren hoe leiderschap kan aanmoedigen tot duurzame inzetbaarheid en welke rol de dialoog hierin heeft.

Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid wordt vaak gekoppeld aan vitaliteit, maar nog onvoldoende aan hoe wordt omgegaan in Zorg en Welzijn met het eigen vakmanschap van de werknemer. De invloed hierop vanuit de fysieke, emotionele en sociale invalshoek zijn veelal wel bekend, maar wist je dat financiële gezondheid en carrière eveneens wezenlijke aspecten zijn binnen het totale vitaliteitsspectrum? 

Leiderschap, verantwoordelijkheid nemen, is een belangrijke voorwaarde voor langdurige inzetbaarheid. Op beleidsniveau betekent dit het faciliteren van een werkomgeving die vraagt om eigen regie van werknemers. Van werknemers om leiderschap te nemen op hun eigen functioneren. Vandaag laten we ons inspireren hoe leiderschap kan aanmoedigen tot duurzame inzetbaarheid en welke rol de dialoog hierin heeft. 

Sprekers

Gedurende het eerste deel van deze inspirerende sessie gaat Joris Kuppens van Progressional People aan de hand van het ‘Semco Health Model’ in op het thema duurzame inzetbaarheid en leiderschap. Semco is een Braziliaans bedrijf dat een bijzonder onorthodoxe maar succesvolle managementstijl hanteert. Hierbij wordt de ruimte gegeven aan medewerkers om hun werk te doen en wordt vertrouwd op hun vakmanschap, wat het gevoel van betrokkenheid en verantwoordelijkheid versterkt. Op bevlogen wijze laat Joris Kuppens zien dat sturen op gedrag vanuit leiderschap meer effect heeft op iemands inzetbaarheid dan bijvoorbeeld het aanbieden van gezondheidsprogramma’s.

Tijdens het tweede deel van de bijeenkomst bespreekt Guillerm van der Lans van Aon Health Solutions de vijf pijlers van vitaliteit en gaat hij nadrukkelijk in op de aspecten ‘financiële gezondheid’ en ‘carrière’. Op interactieve wijze beantwoordt hij vragen : Hoe kan de dialoog over vitaliteit met medewerkers goed worden gevoerd? Welke signalen kun je herkennen en hoe maak je deze bespreekbaar? Welke interventies zijn beschikbaar en kunnen worden ingezet?

Programma

  • Inloop en lunch
  • Start en opening door ZorgpleinNoord
  • Leiderschap, gastspreker Joris Kuppens (Progressional People)
  • Pauze
  • De 5 Pijlers van Vitaliteit, Guillerm van der Lans (Aon Health Solutions)
  • Afsluiting

De bijeenkomst is gratis en exclusief voor aangesloten organisaties van ZorgpleinNoord

Voor wie

HR/P&O, Directie, Bestuur, Beleid en organisatie

Mede mogelijk gemaakt door:

Progressional People

Progressional People

We dagen mensen en organisaties uit. Om kritisch naar zichzelf te kijken. Om een nog betere versie van zichzelf te worden. We helpen mensen en organisaties op een niet conventionele manier om voorop te lopen, om de beste te worden en de beste te blijven. Wij denken dat het anders en beter kan in de zorg. Met gelukkige medewerkers en tevreden cliënten als resultaat.

Mede mogelijk gemaakt door:

AON

AON

Analyse, advisering en uitvoerende dienstverlening in de complexe en veranderende wereld van duurzame inzetbaarheid, sociale zekerheid en arbeidsongeschiktheid

Meer informatie