Inspiratiesessie - Verzuimpreventie of inzetbaarheidsbeleid?

Informatiebijeenkomst

Page top visual
Aangesloten: Gratis Niet aangesloten: Gratis Rummerinkhof 2, Haren

Ben jij ook toe aan een Inzetbaarheidsbeleid? Geef je de medewerker zijn verantwoordelijkheid terug? Het beheersen van verzuim brengt veel uitdagingen met zich mee. Moeten we ook blijven spreken van verzuimpreventie en oplossingen? Of kunnen we de focus verschuiven naar activering en inzetbaarheid? En hoe doen we dat dan?

Over Eigendom, Eigenaar en Eigenwijs

Onze gastspreker Herman Evers laat ons zien hoe we werknemers het Eigendom over hun inzetbaarheid terug kunnen geven. Het gaat over de manier waarop werknemers in hun arbeidzame leven slimmer en effectiever als Eigenaar van hun eigen inzetbaarheid omgaan. Hoe wij Eigen-wijsheid van werknemers kunnen vragen die hen in staat stelt een levenlang inzetbaar te zijn voor werk. Op deze manier is het mogelijk om die inzetbaarheid voortaan als een service te zien in plaats van een verplicht voortvloeiend onderdeel uit de ooit getekende arbeidsovereenkomst. De dialoog over inzetbaarheid heeft hierin een belangrijke plaats.

Prorgramma

  • Inloop met koffie/thee
  • Introductie Programma Duurzame Inzetbaarheid 2019 ZorgpleinNoord door Wendy Koolhaas, adviseur duurzame inzetbaarheid ZorgpleinNoord
  • Inzetbaarheid als service, Herman Evers - directeur van Evident bv
  • Inventarisatie specialistisch netwerk verzuim
  • Afsluiting

Specialistisch netwerk verzuim

Van een aantal organisaties heeft ZorgpleinNoord de vraag ontvangen of het mogelijk is een specialistisch netwerk op het thema verzuim op te zetten. Aan het einde van de bijeenkomst maken we een eerste inventarisatie naar deelnemers en thema’s.

Kosten

Deelname aan de inspiratiesessie is gratis voor aangesloten organisaties

Meer informatiie

Voor vragen of meer informatie over deze inspiratiesessie, neem contact op met:

Wendy Koolhaas

Wendy Koolhaas

Teamleider/Expert Arbeidsmarkt en Onderwijs

050-5757470 w.koolhaas@zorgpleinnoord.nl LinkedIn

Voor wie

HR/P&O, Beleid en organisatie

In samenwerking met:

Evident

Evident

Herman Evers is directeur van Evident bv, het ontwerpbureau voor sociale zekerheid en bedenker van de Sociaal Accountant® en de Activeringscurve®. Hij leert je organisatie op een andere manier kijken naar arbeidsverzuim, gezondheidsmanagement, preventie en inzetbaarheid.