Informatiebijeenkomst Digitaal Vaardig

Informatiebijeenkomst

Page top visual
Aangesloten: Gratis Niet aangesloten: Gratis 1e Energieweg 13, Roden

Ga aan de slag met de digitale vaardigheden en word 'Digitaal Vaardig'. In deze informatiebijeenkomst leer je hoe de kennissite ‘Digitaal Vaardig’ binnen jouw organisatie kunt inzetten. Doel: medewerkers en collega’s digitaal (nog) vaardiger maken.

In de zorg wordt steeds meer gewerkt met e-health en technologie. Nog niet iedere medewerker in zorg en welzijn beschikt al over de basisvaardigheden hier zo goed mogelijk mee om te gaan. Uit onderzoek van gehandicaptenzorgorganisatie 's Heeren Loo uit Ermelo blijkt dat er nog veel digitale starters zijn in organisaties. Daarom heeft 's Heeren Loo in 2018 een kennissite ontwikkeld met leermiddelen om digitale vaardigheden van medewerkers te vergroten. Sindsdien zijn er grote stappen gezet in het verbeteren van digitale vaardigheden binnen deze en andere organisaties.

De kennissite 'Digitaal Vaardig' wordt momenteel met ondersteuning van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) doorontwikkeld naar een gratis kennissite bedoeld voor alle zorgsectoren. De site omvat allerlei handvatten om de digitale vaardigheden van medewerkers te vergroten, zowel voor starts als experts. Samen zetten we de schouders eronder om vanaf 2020 digitaal toegerust te zijn voor de toekomst.

Inhoud informatiebijeenkomst

Suzanne Verheijden, voormalig projectleider bij 's Heeren Loo en nu landelijk projectleider, presenteert de kennissite 'Digitaal Vaardig' en haar ervaringen met de implementatie bij verschillende organisaties. Marije van der Wal, projectleider 'Digitaal Vaardig' bij gehandicaptenzorgorganisatie Vanboeijen vult dit aan met haar ervaringen. Bij Vanboeijen zijn ze onlangs gestart met 'Digitaal Vaardig'.

Waar en wanneer

Vrijdag 24 mei 2019 van 10.00 - 12.00 uur

Locatie:

Health Hub Roden
1e Energieweg 13, Roden
 

Doel van de bijeenkomst

Krijg informatie over de kennissite 'Digitaal Vaardig' en hoe je deze kennissite kunt inzetten binnen je eigen organisatie. Door gebruik te maken van 'Digitaal Vaardig' kun je een belangrijke impuls geven aan de digitale vaardigheden van jouw medewerkers. Immers, dat is nodig om succesvol met e-health en technologie om te gaan.

Door wie

ZorgpleinNoord organiseert deze bijeenkomst in samenwerking met haar partners ZorgThuis van NoorderPoort en het Practoraat Zorg & (Sensor)technologie van het Drenthe College.

Kosten, aanmelden en overige informatie

De bijeenkomst is voor zowel leden als niet-leden gratis. Er is plek voor maximaal 30 deelnemers.

Voor wie

HR/P&O, Communicatie, Directie, Bestuur, Beleid en organisatie