Houd ze binnenboord

Informatiebijeenkomst

Page top visual
Aangesloten: Gratis Niet aangesloten: Gratis Rummerinkhof 2, Haren

Van ongewenste personeelsuitstroom naar behoud van werknemers: dat is waar het doorlopend uitstroomonderzoek zich op focust. Tijdens deze informatiebijeenkomst worden de eerste resultaten gepresenteerd van de 21 organisaties die al meedoen. Ook gaan we met elkaar in gesprek om te bespreken hoe we nu verder gaan met deze resultaten.

Wat kun je verwachten?

Hoeveel mensen vertrekken er ongewenst bij hun zorg- en welzijnswerkgevers? Waarom? Waar gaan ze heen? En vooral: hoe voorkomen we dit? Tijdens de informatiebijeenkomst 'Houd ze binnenboord' op maandag 4 november presenteren we de eerste regionale resultaten van het uitstroomonderzoek. Vragen als: 'Hoeveel zorg- en welzijnsmedewerkers stromen uit?', 'Waarom verlaten ze de organisatie?' en 'Waar gaan ze dan naartoe?' worden beantwoord.

Voorlopig programma (tijden volgen)

  • Allereerst worden de eerste regionale resultaten van het doorlopend uitstroomonderzoek gepresenteerd.
  • Daarna volgt een verkennende ronde onder de organisaties die al meedoen. Herkennen zij dingen? Wat valt op? En waar liggen mogelijkheden voor het voorkomen van de uitstroom?
  • Een van onze aangesloten organisaties komt met een best practice waarmee ongewenste personeelsuitstroom al succesvol is teruggedrongen.
  • Ten slotte gaan we met elkaar in gesprek over oplossingsrichtingen en acties die organisaties kunnen ondernemen om meer mensen voor hun organisatie én de sector te behouden.

De inloop is vanaf 13.45 uur.

Doelgroep

Iedereen is van harte welkom, of je nu meedoet aan het doorlopend uitstroomonderzoek of nog niet. In het bijzonder richten we ons op:

Beleid en organisatie: (beleids)adviseurs die zich met binden en boeien, mobiliteit, duurzame inzetbaarheid, strategische personeelsplanning en opleiden en ontwikkelen bezighouden

Directie: leidinggevenden en managers (middenmanagement) die dagelijks te maken hebben met ongewenste personeelsuitstroom

HR/P&O: directeur/hoofd, (beleids)adviseur, medewerker HRM

Voor wie

Voor iedereen

Dit hoort bij: