Expertmeeting Zorgtechnologie

Informatiebijeenkomst

Page top visual
Aangesloten: Gratis Niet aangesloten: Gratis

Aanmelden voor deze activiteit is helaas niet meer mogelijk. Neem met ons contact op voor meer informatie en/of aanmelding op de reservelijst.

ZorgpleinNoord, ZorgThuis van Noorderpoort en het Practoraat Zorg en (Sensor)Technologie van Drenthe College organiseren gezamenlijk deze bijeenkomsten om kennis te delen, ervaringen uit te wisselen en te kijken waarop we kunnen samenwerken om snellere stappen te maken met zorgtechnologie. In iedere bijeenkomst staat een thema centraal dat wordt verzorgd vanuit één van de deelnemers. Daarnaast is er mogelijkheid tot netwerken en uitwisseling.

Programma

In deze achtste expertmeeting zijn we te gast bij (T)huis van Morgen bij Visio De Brink in Vries. Het huis, ingericht met slimme zorgtechnologie, is een verplaatsbare zorgunit en staat op het terrein van De Brink. Drenthe College is eigenaar. (T)huis van Morgen bij Visio zit vol met toegankelijke technologie die de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van slechtziende en blinde mensen kan vergroten. Medewerkers, cliënten en studenten van de opleidingen Zorg & Welzijn en Techniek van Drenthe College kunnen de komende tijd verschillende technologische hulpmiddelen proberen en toepassen. Deze samenwerking tussen werkveld en onderwijs zal worden toegelicht als voorbeeld voor andere organisaties.

Door wie

Mark Lanting en Aad Oosterhof verzorgen samen deze bijeenkomst. Mark Lanting is landelijk coördinator ondersteunende technologie en communicatie bij Koninklijke Visio en projectleider van (T)huis van Morgen. Aad Oosterhof is practor Zorg & (Sensor)technologie van Drenthe College.  

Voor wie

De bijeenkomsten zijn bedoeld voor portefeuillehouders zorgtechnologie binnen zorg- en welzijnsinstellingen en onderwijs. De bijeenkomst is van 14.30 tot 17.00 uur, inloop vanaf 14.00 uur.