Expertmeeting Zorgtechnologie

Informatiebijeenkomst

Page top visual
Aangesloten: Gratis Niet aangesloten: Gratis

ZorgpleinNoord, ZorgThuis van Noorderpoort en het Practoraat Zorg en (Sensor)Technologie van het Drenthe College organiseren bijeenkomsten over zorgtechnologie om kennis te delen, ervaringen uit te wisselen en te kijken waar we zaken kunnen opschalen en versnellen en wat hiervoor nodig is. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor innovatieprofessionals in zorg en welzijn en onderwijs. In iedere bijeenkomst staat een thema centraal dat wordt verzorgd door één van de deelnemers.

In deze zevende expertmeeting staat ‘implementatie’ centraal en vertelt Riemert de Boer, regisserend wijkverpleegkundige binnen TSN Thuiszorg en student master Digitale Innovatie in Zorg en Welzijn, over het invoeringstraject van de Medido binnen TSN Thuiszorg. Dit handige hulpmiddel is een slimme medicijndispenser voor de uitgifte van medicatie waarmee de zelfredzaamheid van cliënten wordt vergroot. Dit koppelen we aan informatie over het programma FAITH waarop lector Job van ’t Veer, lector Digitale Innovatie in Zorg en Welzijn van NHL Stenden, in zal gaan. Binnen FAITH bundelt een groot aantal partijen haar expertise en ervaringen op het gebied van frailty (kwetsbaarheid) van ouderen. Eén van de werkpakketten binnen FAITH richt zich op implementatie, o.a. van technologie.

Daarnaast willen we inventariseren of jullie aan de slag willen gaan met actieleren (verdiepingsgroepjes). Thema’s die aan bod komen zijn bijvoorbeeld telemedicine, domotica, autonome monitoring (sensoren) en beeldschermzorg maar ook andere thema’s zijn denkbaar. Ook zijn er studenten HBO-V aanwezig die de posterpresentaties van hun onderzoeken naar implementatie van zorgtechnologie ( Medido. VR bril, beeldbellen en digitale stamtafel) toelichten.

De bijeenkomst start om 14.30 uur (vanaf 14.00 uur is de inloop) en vindt plaats bij de Health Hub, 1e Energieweg 13, 9301 LK Roden.

Voor wie

Beleid en organisatie