De Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) en de compensatie transitievergoeding

Masterclass

Page top visual
Aangesloten: € 150,00 Incl. btw Niet aangesloten: € 175,00 Excl. btw Rummerinkhof 2, Haren

Na het volgen van deze Masterclass weet je of het makkelijker of moeilijker wordt om werknemers te ontslaan. Je bent op de hoogte van de wijzigingen in de vergoedingen en de mogelijkheden om je personeelsbestand flexibel te houden. Ook weet je alles van de wijzigingen op het gebied van het arbeids- en ontslagrecht én hoe dat doorwerkt in de (transitie)vergoedingen. Daarnaast heb je inzichtelijk of het verstandig is om de slapende dienstverbanden na 104 weken ziekte te beëindigen of dat het beter is om te wachten. En hoe je zeker weet dat je ook daadwerkelijk de compensatie van het UWV ontvangt. Belangrijker nog is dat je weet hoe jouw organisatie zich moet voorbereiden op de nieuwe wetgeving en hoe je deze kennis nu al kunt toepassen in je dagelijkse werkzaamheden.

In 3 uur word je volledig bijgepraat over o.a.:

  • de wijzigingen in het ontslagrecht: wordt het echt makkelijker om te ontslaan? Welke gevolgen heeft dit in ons beleid over ‘dossiervorming’?
  • vergoedingen: wordt het duurder of goedkoper?
  • de verhoogde opbouw van de transitievergoeding voor werknemers die ouder zijn dan 50 jaar en 10 jaar in dienst zijn: tot wanneer blijft die gelden?
  • welke regels gelden voor de compensatie voor de transitievergoeding bij ziekte? Moet ik het slapende dienstverband nu juist wel of niet beëindigen? En hoe zit dat expliciet voor de oudere werknemer? Welke stukken heb ik nodig voor de aanvraag?
  • ZZP-ers, kan ik die zonder risico’s (blijven) inhuren?
  • het beleid over het inzetten van oproepkrachten en payrollmedewerkers: moet je het beleid hierop aanpassen?
  • de nieuwe ketenregeling, hoe werkt die precies? En de proeftijd? Moet je de standaard arbeidsovereenkomst hierop aanpassen?
  • en hoe zit het met de verhoging van de ww-premie voor tijdelijke contracten? Welke consequenties heeft dit?

Docenten: Anouk Zwarenstein en Roelien Klaver, advocaten van Hanze advocaat

Voor wie

HR/P&O, Directie, Bestuur, Beleid en organisatie, Financieel

In samenwerking met:

Hanze advocaat

Hanze advocaat

Via de ZPN Juridische Helpdesk stelt u kosteloos alle vragen rondom arbeidsrecht en ontslag. U kunt vragen stellen over het nieuwe ontslagrecht, het opstellen van een arbeidsovereenkomst, maar ook over wijzigingen van arbeidsvoorwaarden, concurrentie en/of relatiebeding en natuurlijk over problemen bij ziekte & re-integratie. Ook bij beëindiging van een overeenkomst kunt u zaken tegenkomen waar u zelf niet mee uit de voeten kunt. Dan hebt u behoefte aan gedegen advies over uw rechtspositie. De juridische adviseurs van de helpdesk helpen u graag.

Lees meer