Congres 'Minder werkdruk in de zorg door procesverbetering'

Congres

Page top visual
Aangesloten: Gratis Niet aangesloten: Gratis Laan Corpus den Hoorn 300, Groningen

Ben je teamleider of HR-adviseur in zorg en welzijn en ervaren jouw medewerkers een hoge werkdruk? Dan wil je natuurlijk achterhalen waar dit aan ligt. Heeft het misschien met het werk zelf te maken? En wil je vervolgens op het werk gerichte en efficiënte oplossingen ontwerpen samen met de teams? Kom dan naar het congres 'Minder werkdruk in de zorg door procesverbetering' en ontdek hoe je de zorg zó kunt organiseren dat dit de werkdruk vermindert en de kwaliteit van de zorg verbetert. Dit congres past binnen de reeks van inspiratiesessies die we organiseren over het thema duurzame inzetbaarheid.

Slim organiseren

Slim Organiseren is een onderzoeksproject gericht op het verminderen van de werkdruk in zorg en welzijn. Tijdens dit congres nemen we je mee in het gedachtegoed van Slim Organiseren; oplossingen voor werkdruk liggen in het eenvoudiger én anders organiseren van de zorg. Hiervoor is een instrument ontwikkeld dat helpt om de werkdruk in de praktijk te verminderen en efficiënter te werken.

Je maakt in verschillende sessies kennis met de aanpak van Slim Organiseren en krijg je een proeverij van ervaringsdeskundigen met de methodiek Slim Organiseren uit de praktijk. Vanuit het onderzoeksproject wordt de nieuwe website gepresenteerd met de aanpak die jou kan helpen bij vraagstukken rondom werkdruk. Als deelnemer aan dit congres ben je de eerste die gebruik kan maken van de digitale handleiding.

Programma

  • Inloop (ontstress) met Klooster en Kiers (voorheen Vrouw Holland en De Bende).
  • Welkom
  • • Lector dr. Jac Christis (lectoraat Arbeidsorganisatie en Arbeidsproductiviteit, Hanzehogeschool Groningen) over Slim organiseren.
  • • Presentatie digitale handleiding/ website: systematische methode om knelpunten te inventariseren, te analyseren, oorzaken op te sporen en oplossingen te ontwerpen. Je vermindert zo de werkdruk door procesverbetering
  • • Proeverij van praktijkervaringen uit o.a. Haaglanden MC, Zorggroep Drenthe, Zorgcentrum de Blanckeborg, Antoniusziekenhuis, Interzorg Noord Nederland en UMCG.
  • • Succesverhaal uit de praktijk door Hans Vos, directeur ZZG Zorggroep
  • Afsluitende borrel

Voor wie

Ben jij: zorgmanager, teamleider, HR-adviseur, verzuimcoach of leidinggevende in zorg en welzijn? Dan nodigen we je van harte uit om je aan te melden voor het congres! Ook als je werkt bij een organisatie die zich nog niet aangesloten heeft bij ZorgpleinNoord, ben je welkom.

Door wie

Het congres wordt georganiseerd door het lectoraat Arbeidsorganisatie en Arbeidsproductiviteit van de Hanzehogeschool Groningen in samenwerking met ZorgpleinNoord.
 

552d5f29-407f-5e9c-a5d0-fad84dc99f22

Kosten en overige informatie

Deelname aan het congres 'Minder werkdruk in de zorg door procesverbetering' is gratis. Bij aanmelding via de website ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacyverklaring. Tot een week voor aanvang van het congres kun je kosteloos annuleren; daarna brengen wij € 25,- annuleringskosten in rekening. Meer hierover lees je in de algemene voorwaarden.

Meer weten?

Voor meer informatie en/of vragen kun je contact opnemen met de adviseurs Duurzame Inzetbaarheid Wendy Koolhaas of Karin Lutterop.

Wendy Koolhaas

Wendy Koolhaas

Teamleider/Expert Arbeidsmarkt en Onderwijs

050-5757470 w.koolhaas@zorgpleinnoord.nl LinkedIn

Karin Lutterop

Karin Lutterop

Projectleider/Beleidsadviseur Arbeidsmarkt & Onderwijs

050-5757470 k.lutterop@zorgpleinnoord.nl LinkedIn

Voor wie

Voor iedereen

In samenwerking met:

Hanzehogeschool | Lectoraat Arbeidsorganisatie en Arbeidsproductiviteit

Hanzehogeschool | Lectoraat Arbeidsorganisatie en Arbeidsproductiviteit

Het lectoraat Arbeidsorganisatie en Arbeidsproductiviteit van Hanzehogeschool is erop gericht om naar aanleiding van concrete vragen uit bedrijven in het Noorden de organisatie van het werk te onderzoeken en te helpen verbeteren. Doel: de arbeidsproductiviteit verhogen. Het lectoraat ondersteunt organisaties bij het zodanig organiseren van het werk dat tegelijkertijd de prestaties van de organisatie verbeteren (in kosten, kwaliteit en tijd) en de kwaliteit van het werk verbetert (reduceren stressrisico's en vergroten leermogelijkheden). Het lectoraat richt zich dus nadrukkelijk op de arbeidsorganisatorische omgeving van medewerkers en de daardoor geboden handelingsmogelijkheden en handelingsbeperkingen en op de invloed daarvan op motivaties, vaardigheden en gedrag van medewerkers. In het Triple-Aim+ onderzoeksproject gericht op werkdruk in de zorg is met behulp van een werkdrukinstrument samen met teamleiders gezocht naar mogelijkheden om de werkdruk in de praktijk te verminderen en efficiënter te werken.

Dit hoort bij: