Communicatienetwerk Visueel communiceren (ochtendsessie)

Training

Page top visual
Aangesloten: Gratis Niet aangesloten: Gratis

Aanmelden voor deze activiteit is helaas niet meer mogelijk. Neem met ons contact op voor meer informatie en/of aanmelding op de reservelijst.

In onze werkomgeving ontbreekt het niet aan woorden. Maar wie zit er te wachten op een PowerPoint met lappen tekst, een verslag van vijf kantjes of een vuistdik rapport? Dat kan ook anders: door visueel te communiceren. Dat is leuker, efficiënter, en je komt veel sneller tot de kern. Waar te beginnen, als je visueel aan de slag wilt?

Communicatienetwerk Visueel communiceren (ochtendsessie)

In deze ochtendsessie van het communicatienetwerk zetten we tekenen in als communicatiemiddel.

Tijdens de bijeenkomst van het communicatienetwerk boor je een creatieve bron aan, die iedereen in zich heeft. Iedereen kan tekenen! Het gaat niet om mooi, maar om duidelijk. Tekenen als communicatiemiddel, dus. Tijdens de workshop leer je hoe je met een paar simpele lijnen álles (!) kunt tekenen wat je maar wilt.

cc15b7ca-e721-5241-97d9-d38999cc1404

Wat kun je verwachten van de workshop Visueel communiceren?

  • Je leert hoe je eenvoudig zowel concrete als abstracte begrippen visueel maakt.
  • Je leert hoe je jouw tekening een professionele uitstraling geeft met diverse tools.
  • Je leert hoe je je visual gemakkelijk digitaliseert.
  • Je leert op welke manier je dit kunt toepassen in jouw eigen organisatie. Bijvoorbeeld op social media, voor blogs, voor een presentatie of een communicatie- of marketingplan. De mogelijkheden zijn eindeloos: alles wat je in tekst kunt communiceren, kun je ook in een aantrekkelijke en begrijpelijke visuele vorm gieten.

Tijdens het communicatienetwerk ga je lekker aan de slag met papier en stiften. Je gaat naar huis met een persoonlijk visueel actieplan, zodat je het geleerde direct in jouw eigen organisatie kunt toepassen. Zo heb je gegarandeerd plezier in je werk! En – last but not least – je boodschap blijft veel beter hangen.

Waar en wanneer

Op 24 september bieden wij - in de ochtend en in de middag - twee workshops aan waar maximaal 17 deelnemers per workshop aan kunnen deelnemen. Let op: je meld je op deze pagina aan voor de ochtendsessie.

De locatie

Visio de Brink in Vries

Let op: er is een omleiding. Visio staat duidelijk aangegeven. Volg de omleiding. Op de eerste verdieping vind je de vergaderzaal.

Kosten

Voor leden van het communicatienetwerk is de bijeenkomst gratis.

Lid worden van het Communicatienetwerk Noord-Nederland kost € 200,- (inclusief btw) per jaar voor aangesloten zorg- en welzijnsorganisaties. Communicatieprofessionals van gemeenten betalen € 350,- (exclusief btw) per jaar. We organiseren hiervoor vier bijeenkomsten per jaar. Je kunt ook een losse bijeenkomst bijwonen zonder lid te worden van het Communicatienetwerk Noord-Nederland. Je betaalt dan € 75,- (inclusief btw) als je bij een aangesloten zorg- of welzijnsorganisatie werkt. en € 100 (exclusief btw) als je bij een gemeente werkt.

In samenwerking met:

Janneke de Boer-Boleij

Janneke de Boer-Boleij

Alles wat je in woorden kunt vangen, kun je ook visueel maken. Dat is niet alleen leuk, het werkt nog eens effectiever ook. Door beelden te gebruiken in plaats van woorden, word je gedwongen tot de kern te komen. Zo worden complexe begrippen, ingewikkelde processen en gecompliceerde strategieën ineens helder en overzichtelijk.

Voor wie

Communicatie