Van werk naar werk

Vooruit kijken en stappen zetten

Page top visual

Heb je een medewerker die zijn of haar huidige functie niet meer wil of kan uitoefenen? Wil je medewerker binnen de organisatie blijven en kan dat? Of start de zoektocht naar een functie bij een andere organisatie? Onze loopbaanspecialisten bieden ondersteuning in het traject ‘Van werk naar werk’.

We bekijken per situatie wat iemand nodig heeft. Soms spelen er belemmeringen waardoor een medewerker het moeilijk vindt om vooruit te kijken en stappen te zetten. Onze loopbaanspecialisten helpen jouw medewerkers om hun blik op de toekomst te richten en ondersteunen bij het maken van keuzes.

Wat doen we?

In het traject ‘Van werk naar werk’ gaan we aan de slag met de vragen: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? Naast gesprekken en opdrachten maken we gebruik van verschillende testen. Hierdoor krijgt je medewerker een helder beeld van zijn of haar wensen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Vervolgens start het praktische deel: het vergroten van kansen om op de juiste werkplek te komen. We onderzoeken mogelijke opleidingen en trainingen, en in het geval van een baan buiten de eigen organisatie kijken we naar het vergroten van kansen in een sollicitatieprocedure door het aanleren van vaardigheden, onder andere door praktische en inzichtgevende workshops.

We denken mee, we coachen én zetten ons uitgebreide netwerk in

Het beste resultaat

Gedurende het hele traject kijken we naar wat iemand nodig heeft om op de gewenste plek te komen. Daarbij richten we ons vooral op de kansen en mogelijkheden, maar als dat nodig is gaan we ook samen met de medewerker aan de slag met eventuele belemmeringen. We denken mee, we coachen én zetten ons uitgebreide netwerk in bij het vinden van de juiste baan of werkervaringsplek.

Wij gaan voor een zorgvuldig traject: we ondersteunen de medewerker om goede keuzes te maken en de regie te pakken in zijn of haar loopbaan. Daarbij houden we korte lijnen met de werkgever om het proces goed af te stemmen.

Meer weten over Van werk naar werk?

Wil je meer weten over onze werk naar werk begeleiding of wil je een medewerker aanmelden? Neem dan contact op met:

Karen Huitsing

Karen Huitsing

Teamleider Loopbaan & advies / Coördinator Mobiliteitscentrum

050-5757470 k.huitsing@zorgpleinnoord.nl LinkedIn