Loopbaanoriëntatie

Groei als uitgangspunt

Page top visual

De juiste mensen op de juiste plek: dat is wat je voor je organisatie wilt. Maar heb je medewerkers die twijfelen of de huidige functie nog bij hen past? Of wil je in het kader van duurzame inzetbaarheid van je personeel kijken naar hun wensen en behoeften? Onze loopbaanspecialisten helpen je hierbij met loopbaanoriëntatiegesprekken.

Duurzame inzetbaarheid

Behoud van personeel is in tijden van krapte op de arbeidsmarkt minstens zo belangrijk als het werven van nieuwe medewerkers. Zijn je medewerkers tevreden? Halen ze voldoende energie en voldoening uit hun werk? En kunnen ze hun talenten optimaal ontwikkelen en benutten?

Tijdens loopbaanoriëntatiegesprekken komen deze thema’s aan bod. Het doel? De wensen van medewerkers in kaart brengen én een advies waar je verder mee kunt. De gesprekken zijn verhelderend en passen bij duurzaam personeelsbeleid.

Zelfinzicht vergroten. Dat is dé sleutel om regie op je loopbaan te kunnen pakken.

Wat doen wij?

Onze loopbaanspecialisten helpen medewerkers om een duidelijk beeld te krijgen van taken en functies die passen bij de persoonlijkheid, wensen en competenties.

De medewerker heeft de regie over zijn eigen loopbaan. Dat is ons uitgangspunt. We ondersteunen hierin door gesprekken, opdrachten en testen om zelfinzicht te vergroten en de verschillende mogelijkheden goed in kaart te brengen. Dit inzicht helpt medewerkers bij het maken van keuzes: de functie behouden of op zoek gaan naar een andere functie binnen of buiten de organisatie. Op basis hiervan geven we advies.

Is er meer nodig?

Wanneer een medewerker meer ondersteuning nodig heeft, kunnen we een vervolgtraject bieden waarin we meedenken, coachen en praktische hulp bieden bij het vinden van de juiste baan. Ons uitgebreide netwerk zetten we daar graag voor in. Lees meer over het vervolgtraject Van werk naar werk. Naast individuele gesprekken bieden we praktische en inzichtgevende workshops.

Aanmelden of meer weten?

Wil je meer weten over loopbaanoriëntatie of wil je wellicht loopbaanoriëntatie inzetten voor jouw medewerkers? Neem dan contact op met:

Karen Huitsing

Karen Huitsing

Teamleider Loopbaan & advies / Coördinator Mobiliteitscentrum

050-5757470 k.huitsing@zorgpleinnoord.nl LinkedIn