Imago

Reële beelden geven over werken in zorg en welzijn

Page top visual

Hebben mensen een goed beeld van jouw branche of organisatie? Weten ze wat het werken in een organisatie als die van jou werkelijk inhoudt? ZorgpleinNoord helpt bij de juiste profilering van zorg en welzijn. We brengen regionale imagovraagstukken in kaart, we vertalen landelijke campagnes naar onze regio, brengen partijen bijeen voor gezamenlijke acties en adviseren bij het inzetten van de juiste middelen.

Eén op de vijf inwoners van Noord-Nederland werkt in de zorg of welzijn. Toch is dat niet voldoende. Om te voldoen aan de toenemende vraag naar gekwalificeerd personeel, zijn meer mensen nodig. Samen met aangesloten organisaties en andere stakeholders werken we daarom voortdurend aan het imago van de sector. Mensen een realistisch beeld geven van de verschillende werkvelden in zorg en welzijn en duidelijk maken welke mogelijkheden en kansen er in Drenthe, Groningen en Friesland zijn. Dáár zetten we op in.

Regionale campagnes

Op regionaal niveau werken wij door middel van diverse evenementen en campagnes aan een reëel beeld van het werken in zorg en welzijn. Denk bijvoorbeeld aan het jaarlijkse evenement de Week van Zorg en Welzijn of de speeddatedagen die ZorgpleinNoord coördineert en promoot in Noord-Nederland. 

Of aan de campagnes voor het zoeken van verpleegkundigen en verzorgenden in de ouderenzorg. Of voor begeleiders in de gehandicaptenzorg. Stuk voor stuk manieren om inwoners van Noord-Nederland een beeld te geven van het prachtige werk in de verschillende branches.

Met als uiteindelijke doel om mensen ook daadwerkelijk te laten kennismaken met het werk in zorg en welzijn. Zodat ze een goede afweging kunnen maken of het werk iets voor hen is.

Landelijke campagnes en activiteiten

Wij initiëren in samenwerking met aangesloten organisaties nieuwe initiatieven en sluiten aan bij de landelijke campagnes, waarvoor we een vertaalslag maken (op inhoud en uitvoering) naar onze regio.

Contact of meer informatie?

Heb je vragen of wil je meer informatie over één van deze campagnes of activiteiten? Neem contact op met:

Welmoed de Haan

Welmoed de Haan

Beleidsadviseur Communicatie

050-5757470 w.dehaan@zorgpleinnoord.nl LinkedIn