Nieuw! De Regionale Werkgeverspeiling

Regionale arbeidsmarktcijfers voor Zorg en Welzijn

Page top visual

Het is onze ambitie om de regionale ontwikkelingen binnen zorg en welzijn nog beter inzichtelijk te maken en te monitoren. Dit doen we door data te verzamelen bij zorg- en welzijnsorganisaties in Noord-Nederland. Daarom introduceren we De Regionale Werkgeverspeiling. Thema’s die in de peiling aan de orde komen zijn: arbeidsmarkt, opleiden en ontwikkelen, behoud, innovatie en samenwerking. De werkgeverspeiling versturen wij rond 17 juni 2019. Meedoen? Vul dan het onderstaande formulier in.

Arbeidsmarktcijfers: basis voor strategische keuzes, beleid, koerswijzigingen, actie, debat….

Meedoen betekent dat de deelnemende organisaties in het najaar van 2019 het onderzoeksrapport ontvangen en van ons een uitnodiging krijgen om hierover in gesprek te gaan.  

Meedoen

Om een betrouwbaar beeld te schetsen op subregionaal en/of brancheniveau is het noodzakelijk dat zo veel mogelijk zorg- en welzijnsorganisaties meedoen. Alleen dan biedt de peiling waardevolle informatie voor organisaties en branches. Zo werken we samen aan een toekomstbestendige arbeidsmarkt en een leefbare regio!

We hebben zorg- en welzijnsorganisaties in Groningen, Friesland en Drenthe aangeschreven met de vraag of ze mee willen doen. Graag onderstaande lijst hiervoor invullen.

Aanmelding regionale werkgeverspeiling

Sturingsinformatie

ZorgpleinNoord publiceert regelmatig arbeidsmarktinformatie door middel van regioanalyses en factsheets. Zo leveren we belangrijke sturingsinformatie voor zorg- en welzijnsorganisaties in Groningen, Friesland en Drenthe.

Deze eerste regionale werkgeverspeiling geeft door het gebruik van actuele en regionale data meer inzicht in ontwikkelingen rond bijvoorbeeld instroom, verzuim en opleiden. Door de uitvraag jaarlijks te herhalen brengen we trends en ontwikkelingen in kaart. Hiermee biedt deze regionale werkgeverspeiling extra sturingsinformatie voor het arbeidsmarktbeleid en de (strategische) personeelsplanning van uw organisatie. 

Meer weten? Neem contact met ons op

Heb je een vraag of wil je meer informatie over deze peiling? Mail ons op peiling@zorgpleinnoord.nl

Jort Voerman

Jort Voerman

Onderzoeker & Projectmedewerker

050-5757470 j.voerman@zorgpleinnoord.nl LinkedIn

Karin Doornbos

Karin Doornbos

Onderzoeker & Projectleider

050-5757470 k.doornbos@zorgpleinnoord.nl LinkedIn